U Svetom Križu Začretju otvorena izložba slika Zvonka Pižira

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je u petak, 18. kolovoza 2017. godine, u Dvorcu u Svetom Križu Začretju otvorila samostalnu izložbu slika Zvonka Pižira iz ciklusa Zagorje.

Predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki pozdravila je prisutne i čestitala autoru Zvonku Pižiru na još jednoj izložbi u njegovoj bogatoj karijeri. “Dok ovdje gledamo sve Zvonkove slike, cijelo mi se vrijeme vrte riječi jednog našeg pjesnika – “Kad bi mogel, ja bi štel, celi breg bi sa sobom zel”, i ja bih najrađe sa sobom uzela puno ovih slika. Pozivam i vas, pogledajte slike. Ako vam se neka slika svidi ponesite ju, a sa njom i komadić našeg frtalja svijeta, te darujte nekome tko vam je drag” rekla je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i istaknula kako ova izložba daje dodatnu vrijednost Tjednu kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju

Zvonko Pižir se slikanjem bavi od rane mladosti. Najviše ga je privlačio stil naive, no s godinama sve više teži realizmu. Od 1974. godine do danas ostvario je 44 samostalne izložbe i izlagao na dvjestotinjak skupnih u hrvatskoj i inozemstvu, a sudjelovao je i na brojnim humanitarnim akcijama i likovnim kolonijama. Od 1989. godine slikanjem se bavi profesionalno. Zvonko Pižir je na otvaranju izložbe zahvalio organizatorima te svima prisutnima na odazivu. “Za ovaj izvrstan prostor iz svoje kolekcije sam odabrao 28 slika koje su nastale u zadnjih desetak godina, to su ulja na platnu i ulja na staklu na kojima su česti motivi našeg Zagorja” rekao je Zvonko Pižir na samoj izložbi.

Na otvorenju izložbe obratili su se i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos koji je prisutne pozvao da se odazovu i na brojna druga događanja u 49. Tjednu kulture, zabave i športa, predsjednik Udruge za kulturu, zabavu i šport Stjepan Ciglenečki, vlasnica Dvorca Mirna Flögel Mršić te akademski slikar Darko Bubanko koji je govorio o slikarstvu i djelima Zvonka Pižira. U popratnom programu nastupila je Klapa Bistrica.

Izložba se može razgledati do 26. kolovoza u vremenu od 16 do 19 sati.