U Mariji Bistrici održano proglašenje najboljih zagorskih sportaša za 2013. godinu

Nogometni klub Mladost Marija Bistrica bio je domaćin i suorganizator svečanosti proglašenja najuspješnijih zagorskih sportaša, koja je u organizaciji Športske zajednice KZŽ-e održana u petak 17. siječnja, u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Uz saborsku zastupnicu Dunju Špoljar i župana KZŽ-e Željka Kolara, ovu su svečanost uveličali i trofejni hrvatski sportaši i sportski djelatnici Franjo Arapović, Irfan Smajlagić, Tomislav Paškvalin, Krunoslav Borovec, Vjekoslav Šafranić i tajnik za lokalni sport u Hrvatskom olimpijskom odboru Siniša Krajač, koji su i podijelili priznanja, medalje i pehare u brojnim kategorijama. Na samom početku svečanosti pozdravne riječi uputili su i predsjednik Športske zajednice KZŽ-e Stjepan Fotivec i domaćin, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.
 
Za najperspektivniju sportašicu od 12 do 14 godina proglašena je Dora Kurečić koja se bavi biatlonom i nordijski skijanjem, druga je bila kuglašica Tamara Sinković, a treća još jedna nordijka Vinka Kovačić. Najperspektivniji sportaši od 12 do 14 godina su nogometaš Filip Tomek, te nakon njega stolnotenisač Karlo Frančec i savate borac Filip Tuđman. U kategoriji 14 do 18 godina za najbolje su proglašeni plivačica Jana Vranić i nordijski skijaš Marko Šturlan, a prate ih stolnotenisačica Klara Cakol i streličar Matija Mihalić te nordijka Ana Frinčić, strijelac Martin Oborovečki i savate borac Kristijan Petek. Najboljim sportašima iz ekipnih sportova proglašeni su košarkaš Robert Lež, te nogometaši Matija Matko i Tomislav Majcen i ribolovac Predrag Maslić. Priznanje za sportske nade koje nastupaju u klubovima van KZŽ-e dobili su Mihaela Oborovečki, koja se bavi streljaštvom i biciklist Viktor Potočki, dok su najboljim zagorskim sportašima koji nastupaju u klubovima van Županije proglašeni skijašica Saša Tršinski i atletičar Matija Gregurić. Priznanje za promociju zagorskog sporta dobili su juniori NK Klanjec, Slaven Ivančić i Branko Kušan, dok su godišnja priznanja za razvoj sporta dobili Radovan Cesarec, Mario Čehulić, Stjepan Malarić, Davorin Posavec i Đino Sinković. Priznanja za životno djelo u sportu dodijeljena su Cvetku Grabušiću i Ivanu Vrhovcu. Najbolja ženska zagorska sportska ekipa u 2013. je Ženska ekipa Streljačkog društva ''Veliko Trgovišće'', ispred Ženske ekipe Stolnoteniskog kluba ''Zabok'' i Ženske ekipe Sportskog društva ''Stubica'', a najbolja muška ekipa su košarkaši Zaboka, ispred NK ''Zagorca'' iz Krapine i Stolnoteniski klub ''Zabok''.

Najbolja zagorska sportašica u 2013, je kuglačica Klara Sedlar, ispred Petre Hršak iz streljaštva i triatlonke Marije Lukine, dok je najbolji sportaš triatlonac Matija Lukina, ispred biatlonca i ski trkača Filipa Kontaka te Luke Leškovića iz savatea i Ognjen Ledinščaka iz kickboxinga. Svečanost proglašenja sportaša uveličala je i Klapa ''Bistrica''.