Turističko-informativni centar Marija Bistrica osvojio prvo mjesto

I ove se godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice provodi ekološko-edukativna akcija „Volim Hrvatsku“, u kojoj se za Zeleni cvijet ocjenjuje uređenost mjesta i pojedinačnih elemenata kontinentalne Hrvatske.

Prema ocjeni Povjerenstva Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije u kategoriji “uređenost mjesta kao cjeline” prvo mjesto osvojile su Stubičke Toplice. Najuređeniji park je tamošnji Park Maksimilijana Vrhovca, a s tog područja je i najuređenija okućnica Marka Pavrlišaka iz Pile.

U kategoriji turističko-informativnih centara prvo je mjesto osvojio Turističko-informativni centar Marija Bistrica, u kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti prvo mjesto pripalo je Muzeju grada Pregrade, a u kategoriji suvenira kolekciji Gaj Turističke zajednice grada Krapine.

Oni koji su u svojim kategorijama na županijskoj razini osvojili prvo mjesto kandidirani su za nagrade Hrvatske Turističke zajednice, čije će ih povjerenstvo danas obići te potom odlučiti tko će biti nagrađen na “Danima hrvatskog turizma” u listopadu.

www.radio-kaj.hr