Travanjski Mak zasjao Uskrsom!

 Naslovnica travanjskoga Maka u elementima bjeline i svjetla simbolizira Krista Uskrsloga, čije uskrsnuće slavimo na svim stranicama novoga Maka, u gotovo svim rubrikama.

Na početku dočekuje svoje vjerne čitatelje rubrika Umjetnost s vjerom koja predstavlja 8. postaju križnoga puta kroz susret s Onim koji tješi.

Zatim je tu nekoliko stranica prigodne rubrike Uskrs slavimo u kojoj saznajte sve o vuzmenkama, što očekuje onoga tko se odvaži krenuti na put svjetla s Uskrslim, koja je uskrsna poruka dramoleta, što skriva jaje i kako makovci pišu o Uskrsu i rišu Uskrs.

U LimaMAKU Uskrs slave radosni prvopričesnici u svojoj župi i obitelji. Uskrsnu Pastir Dobri i u igrokazu kojega likovno treba dovršiti. Makov poster sjaji od Blaženstva čistih srcem koji će Boga gledati.

U Zoomaku leti prirodni helikopter skakavac, možda doleti i sve do Geomaka u kojemu je predstavljena Kraljevina Švedska.

Psihotest pomaže otkriti jesi li vođa, a tu su i stalne rubrike Proletuše, Znam sam, Saznajemo za vas, Djeca medija, Mali liječnik, Blaževa pošta i vesele šarene glavolomke, zagonetke pitalice i nagradni kuponi.

Vazmeno trodnevlje i Uskrs nisu samo “narodni običaji”, samo hrana i pisanice, pa ni samo obredi. Odvaljeni kamen s groba je i slika svega onoga što je Bog “odvalio” s našega života tijekom korizme, sve ono što je sad u nama zasjalo prodorom svjetla Božje ljubavi!

Uz čestitku, kojom kličemo: “SRETAN USKRS!”, šaljemo u ovom Maku i jednu veliku pisanicu, uz poziv da je obojite, ukrasite i “u njoj” prikažete što je Uskrs za vas, za vašu obitelj, za vas! Pa da nam, po njima, i idući broj Maka zasja neprolaznom uskrsnom radošću, zahvalnošću i ljubavlju! (zm, mak)

Na Mali koncil – Mak možete se pretplatiti putem interneta ili na telefon broj 01/4874 326.