Tko će u 1. zagorsku ligu?

Nogometaši Mladosti iz Marije Bistrice u 16. kolu 2. zagorske seniorske lige bili su slobodni. Najzanimljivija utakmica odigrana je u Brezovi, gdje su Toplice sa 2:1 nanijele 4. uzastopni poraz Vatrogascu. Omladinac je u Loboru svladao istoimenog domaćina sa 3:0, a utakmice Đalski – Sloga i Mladost Belec – Milengrad završile su 1:1.

Na ljestvici vodi Omladinac sa 28 bodova, slijede Toplice sa 26 i Mladost Marija Bistrica sa 25 bodova. Na 4. mjestu je Sloga sa 24 boda i utakmicom više, slijedi Vatrogasac sa 22 boda, Milengrad ima 20, Mladost Belec i Đalski po 18,  Mladost utakmicu više, a na posljednjem mjestu je Lobor sa jednim bodom.

Jedno od najzanimljivijih izdanja 2. zagorske lige u povijesti ušlo je u završnicu. Iako su prije dva kola na 1. mjesto računale gotovo sve ekipe mosim Lobora, dva kola prije kraja priliku za 1. mjesto imaju tri ekipe.

U najboljoj poziciji je Omladinac, koji vodi sa 28 bodova i jedini sam odlučuje o svojoj sudbini. Nogometaši iz Dubrovčana u slijedećem kolu dočekuju Đalski, a u polsjednjem gostuju u Mariji Bistrici. Sa dvije pobjede izborili bi 1. ligu.

Bistrička Mladost pak gostuju kod Sloge i dočekuje Omladinac. Mladostaši bi mogli prestići Omladinac u slučaju pobjede u Konjščini i u međusobnom susretu. Naime, ako se i izjednače bodovno na prvom mjestu Mladost bi bila uspješnija, jer je slavila u Dubrovčanu, pa bi imala dvije pobjede u međusobnim susretima. No, time Mladostaši ne bi još bili prvi. Za to im treba kiks Toplica.

A, pobjedu Mladosti zapravo priželjkuju upravo Toplice, koje bi tada sa svije dvije pobjede, kod kuće protiv Lobora i u Gubaševom kod Đalskog, osigurale 1. mjesto.

U svakom slučaju, očekuje nas rijetko viđena završnica, u kojoj su bez šansi ostali jesenski prvak Milengrad i vice prvak Vatrogasac. Oni su u šest proljetnih utakmica zajedno osvojili 7 bodova (Vatrogasac 6, Milengrad 1), puno premalo za ostanak u kombinacijama, čak i dva kola prije kraja. U nedjelju ih očekuje međusobna utakmica u Budinščini. U ovom kolu slobodna je Mladost iz Belca.