Tijelovo u Mariji Bistrici

Tijelovo, blagdan presvetog tijela i krvi Kristove, obilježen je u našem najvećem marijanskom Svetištu, u Mariji Bistrici. Središnje misno slavlje, u četvrtak 19. lipnja, u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, predvodio je rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, a nakon mise uslijedila je tijelovska procesija prema obližnjem Samostanu sestara Karmeličanki. Već tradicionalno u procesiji su sudjelovali i članovi bistričkih udruga, Apostoli, Udruga ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, članovi LD ''Fazan'', Udruge kuburaša ''Marija Bistrica'' te vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica kao i prvopričesnici.

Tijelovo u Mariji Bistrici

Tijelovo, blagdan presvetog tijela i krvi Kristove, obilježen je u našem najvećem marijanskom Svetištu, u Mariji Bistrici. Središnje misno slavlje u Bazilici MBB-e, predvodio je rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, a nakon mise uslijedila je tijelovska procesija prema obližnjem Samostanu sestara Karmeličanki. Već tradicionalno u procesiji su sudjelovali i članovi bistričkih udruga, Apostoli, Udruga ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, članovi LD ''Fazan'', Udruge kuburaša ''Marija Bistrica'' te vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica i ovogodišnji prvopričesnici.

Tijelovo u Mariji Bistrici

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak 23. lipnja u 11 sati bistrički rektor vlč. Zlatko Koren predvodit će svečanu misu i tijelovsku procesiju u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Za Katoličku crkvu svetkovina Tijelovo znači spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak i slavi se uvijek deveti četvrtak iza Uskrsa. U svetištu MBB-e na ovaj katolički blagdan tradicionalno će nakon svečane mise, ići Tijelovska procesija do Karmela. U procesiji već tradicionalno sudjeluju bistričke udruge i društva: vatrogasci, Udruga Hrvatska žena i Udruga kuburaša barun Helenbach.

Bude li lijepo vrijeme, euharistijsko slavlje slavit će se u crkvi Bl. Alojzija Stepinca na otvorenome, a kroz prirodu svetišta do Karmela održat će se tijelovska procesija. U slučaju kišnog vremena, misa će biti u župnoj crkvi-svetištu.