Telefonski imenik i adresar Zagrebačke crkvene pokrajine 2013.

U izdanju Glasa Koncila objavljen je Telefonski imenik i adresar Zagrebačke crkvene pokrajine, za 2013. godinu, koji na više od 200 stranica donosi ažurirane podatke o ustanovama i osobama za Zagrebačku nadbiskupiju, Bjelovarsko-križevačku, Sisačku i Varaždinsku biskupiju te Križevačku eparhiju.
 
Radi lakšeg snalaženja svaka je (nad)biskupija odijeljena označenim pregradnim stranicama u boji. Dodan je i popis svih svećenika abecednim redom, s naznakom biskupije kojoj pripadaju.
 
Tako su na jednome mjestu prikupljeni telefonski i brojevi telefaksa, poštanske i elektroničke adrese:
 
– 475 župa Zagrebačke crkvene pokrajine,

– (nad)biskupa, svećenika i trajnih đakona Zagrebačke crkvene pokrajine,

– svećenika drugih biskupija na službi ili boravku u Zagrebačkoj crkvenoj pokrajini,
 
– redovničkih kuća,

– podaci o središnjim ustanovama Katoličke Crkve u RH i inozemstvu: uredima Hrvatske biskupske konferencije, ordinarijatima te drugim crkvenim ustanovama: bogoslovnim i dječačkim sjemeništima, visokoškolskim ustanovama, gimnazijama, osnovnim školama i dječjim vrtićima, medijskim i nakladničkim kućama, filozofsko-teološkim časopisima, katoličkim pokretima i zajednicama, postulaturama, svetištima, kućama duhovnih vježba te važnijim crkvenim ustanovama u inozemstvu i u BiH.
 
Izdanje sadrži i kratak povijesni prikaz Zagrebačke crkvene pokrajine i (nad)biskupija koje ona obuhvaća. (gk)
 
Telefonski imenik Zagrebačke crkvene pokrajine 2013. može se po cijeni od 80 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.