Svjetski dan multiple skleroze i skupština DMSKZŽ

Svjetski dan multiple skleroze svake se godine obilježava posljednje srijede u svibnju s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti kao globalnom problemu, pomoći oboljelima te naglašavanja potrebe za većom suradnjom u istraživanju ove bolesti na međunarodnoj razini.

U ponedjeljak je u Zelenoj dvorani u Zaboku održana Skupština Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije – udruge koja na području naše županije okuplja osobe oboljele od ove bolesti nepoznata uzroka, informira ih o njihovim pravima te im konkretnim projektima i aktivnostima pomaže u njihovoj svakodnevnici.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je ova udruga jedna od najaktivnijih na području naše županije „Udruga uvelike pridonosi kvaliteti života svih članova. Pomaže vam u onim lošijim trenutcima, uz vas je u onim sretnijim i samo mogu reći da će Krapinsko-zagorska županija i dalje podupirati vaš rad“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

O radu udruge u protekloj godine članove su izvijestile predsjednica Nada Smrekar i tajnica Svjetlana Pripeljaš. Na sjednici skupštine doneseni su i operativni te financijski plan udruge za 2018. godinu. Više o radu ove udruge možete saznati na njihovoj web stranici http://www.dmskzz.hr/

Multipla skleroza je kronična upalna demijelinizacijska bolest s progresivnim oštećenjem središnjeg živčanog sustava. Najčešće se javlja u dobi između 20 i 45 godina