Sveti Otac poziva na molitvu za Crkvu u Kini

Na liturgijski spomen Pomoćnice kršćana opća Crkva, na poziv Svetoga Oca, moli za katolike u Kini. Papa je ustanovio Svjetski dan molitve za kineske katolike 2007. godine, a godinu kasnije je za molitveni dan osobno napisao molitvu Gospi od Sheshana. Prošle je srijede Benedikt XVI. na općoj audijenciji istaknuo važnost molitve za blizinu i ljubav prema vjernicima u toj velikoj azijskoj državi.

“Crkvi u Kini, posebno u ovome trenutku, potrebna je molitva opće Crkve. Pozivam u prvome redu sve kineske katolike da ustraju u molitvi, ponajprije Gospi, Pomoćnici kršćana. Ali i svi katolici u svijetu neka molitvu za Crkvu u Kini smatraju obvezom: kineski katolici imaju pravo na našu molitvu, potrebna im je naša molitva”, pozvao je Benedikt XVI. na općoj audijenciji.

Agencija Fides javlja o brojnim hodočašćima u marijanska svetišta u Kini, kao i o novootvorenim crkvenim zdanjima, a o. Angelo Lazzarotto, misionar i stručnjak za kineska pitanja, ističe da je molitva za Crkvu u Kini vrlo važna upravo u ovome trenutku, nakon prošlogodišnjih zategnutih odnosa između Crkve u Kini i opće Crkve.

“Još nije poznato stajalište vlasti, ali svi smo tjeskobni jer ne znamo što će biti s katolicima. Poziv je Svetoga Oca vrlo prikladan, posebno u ovoj godini”, primijetio je misionar.