Susreti za Rudija

Ove nedjelje, 9. svibnja, u Gornjoj Stubici će biti održani tradicionalni, 13. Susreti za Rudija, u spomen na junaka Domovinskog rata pilota Rudolfa Perešina koji je stradao u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak. Program će početi u nedjelju u 10 sati svetom misom u Župnoj crkvi sv. Jurja. Od 11.30 slijedi svečano otvorenje Susreta u spomen Parku Rudolfa Perešina, uz polaganje vijenaca pred njegovu spomen bistu.

Zatim se program nastavlja u Sportskom centru Nogometnog kluba Matija Gubec gdje je od 12.30 koncert Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Gornje Stubice, a od 15 počinje bogat letački program, uz nastup MIG-a 21, helikoptera, sportskih zrakoplova, padobranaca i drugih. Ovaj puta MIG će nastupiti na kraju letačkog programa. Od 18 sati nastavlja se kulturno-zabavni program, od 20.55 nastupaju članovi Udruge kuburaša Barun Hellenbach, a u 21 sat je vatromet.

 

Susreti za Rudija

Ove će nedjelje u Gornjoj Stubici biti održani tradicionalni 12. Susreti za Rudija u znak sjećanja na pilota i viteza Domovinskog rata, Rudolfa Perešina.

Program počinje u 10 sati svetom misom u crkvi Svetog Jurja. U 11 i 30 slijedi svečano otvaranje susreta u Spomen parku gdje će biti položeno cvijeće ispred Rudijeve biste.

U prigodnom programu nastupit će Stubičke mažoretkinje i Crkveni zbor Vokali Svetog Jurja. U 12 i 30 na rasporedu je koncert Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Gornje Stubice.

U sklopu sportskog programa u 10 sati na igralištu NK MatijaGubec počinje malonogometni turnir, a od 15do18 sati slijedi aeromiting na kojem će uz tradicionalne prelete MIG-ova 21, nastupiti letjelice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, helikopteri MUP-a, padobranci, akrobatske i ultralake letjelice, avioni zagrebačkih aeroklubova, motorne jedrilice i zmajevi te baloni.

Od 18 sati slijedi kulturno zabavna večer, a u 21 sat vatromet.

www.radio-stubica.hr