Susret Srakić – Kosor


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Marin Srakić susreo se u petak s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor u Banskim dvorima, priopćio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

U povodu prvog službenog susreta nakon preuzimanja funkcije, predsjednica Vlade zaželjela je dobrodošlicu mons. Srakiću, koji joj je čestitao na obavljanju odgovorne dužnosti. Istaknuo je da njihov susret predstavlja kontinuitet odnosa između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije.

Predsjednica Vlade izvijestila je predsjednika HBK o koracima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima u prevladavanju globalne financijske krize. Istaknula je da su poduzete mjere usmjerene prema zaštiti najosjetljivijih socijalnih skupina kojima stečena prava nisu smanjivana.

Nadbiskup Srakić je dao podršku predsjednici Vlade u nastojanjima oko prevladavanja krize. Tijekom razgovora su dotaknuta i pitanja koja se odnose na područja regulirana Ugovorima između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Sastanku su nazočili i generalni tajnik HBK mons. Vjekoslav Huzjak, ministar kulture mr. Božo Biškupić, ministar financija Ivan Šuker te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić. (ika / gk)