Strip-slikovnica o sv. Marku Križevčaninu

U izdanju Glasa Koncila objavljena je slikovnica »Sv. Marko Križevčanin«, autora Hrvoja i Martina Pleše, dvojice braće (vjero)učenika iz rodnog grada sv. Marka – Križevaca.

U obliku stripa, omiljenoj dječjoj formi, Hrvoje ilustracijama, a Martin tekstom, na originalan način su prikazali život i mučeničku smrt trećega kanoniziranog hrvatskog sveca.

Slikovnica je nastala preoblikovanjem strip-plakata za koji su braća nagrađena 2010. godine na likovnom natječaju s temom života i djela svetoga Marka Križevčanina, koji je organizirala Škola Ljudevita Modeca iz Križevaca.

Slikovnicu će na dar dobiti svi vjeroučenici koji će sudjelovati na radionici za djecu, kojoj je pokrovitelj dječji mjesečnik Mak, na predstojećim, četvrtim po redu, Danima hrvatskih svetaca i blaženika, koji će se od 26. do 29. siječnja održati u Križevcima.

Zadnjega dana, u nedjelju 29. siječnja, u 11 sati bit će održano predstavljanje slikovnice. U predstavljanju će sudjelovati Stjepan Pogačić, v. d. direktora Glasa Koncila, Vlatka Plazzeriano, urednica te autori Hrvoje i Martin Pleše. (gk)