Streličarski vikend

U subotu,  19.06. MIljenko  Jagarčec i Nenad Štabek nastupili su na 3D turniru koji se bodovao za 3D  kup Hrvatske u Prezidu, Kozji Vrh. Jagarčec je tako u konkurenciji seniora instiktivnog luka osvojio srebro sa 192 boda a Štabek je također u konkurenciji seniora ,ali tradicionalnog luka osvojio 5. mjesto sa 172 boda.

Isti dan Deni Babok nastupio je na field turniru koji se održao u Sloveniji kod Celja. Turnir se bodovao za FAWR ,što znači da se Denijev rezultat upisivao na svjetskoj rang ljestvici field streličara. Deni je sa pogođenih 313 krugova osvojio 2. mjesto.

Također isti dan ali u Svetom Ivanu Žabnom održalo se prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije u disciplini FITA144 gdje su nastupili: Magdalena Štabek, Borna Ščurić, Ines Pintarić i Karlo Crneković. Magdalena je u kategoriji djeca do 12 godina, divizija složeni luk fantastičnim rezultatom od 1200 krugova osvojila zasluženu zlatnu medalju i postavila novi državni rekord. Borna se u kategoriji dječaci do 12 godina olimpijskim lukom izborio za 2. mjesto odličnim rezultatom od 1195 pogođenih krugova. Ines je u kategoriji djevojčice do 12 godina olimpijskim lukom osvojila 5. mjesto sa pogođenih 959 krugova. Dok je Karlo u kategoriji dječaci do 14 godina također olimpijskim lukom završio na 11. mjestu sa pogođenih 641 krugom.

Odmah u nedjelju,20.06. održao se Svetoivanjski turnir 2x70na istom terenu u Svetom Ivanu Žabnom.

Nastupili su Deni Babok, Tomislav Štabek, Krešimir Babok ,Lidija Štabek, Mario Štabek, Tamara Brlek i Nikola Bačanek.

Deni je u konkurenciji kadeta složenim lukom osvojio 2. mjesto sa 651 pogođenim krugom. Tomislav je osvojio zlatnu medalju u  kategoriji kadeta olimpijskim lukom osvojivši 509 krugova a Krešo Babok je osvojio 9. mjesto u konkurenciji seniora složenim lukom puknuo 614 krugova. Lidija Štabek je osvojila prvo mjesto u kategoriji seniorki tradicionalnim lukom pogodila je 538 krugova a Mario je u konkurenciji seniora također tradicionalnim lukom osvojio 1. mjesto sa pogođenih 461 krugom. Tamara Brlek je u kategoriji kadetkinja složenog luka osvojila zlato sa izvrsnih 639 pogođenih krugova a  Nikola Bačanek je  u kategoriji juniora olimpijskim lukom pogodio 412 krugova također za prvo mjesto i zlatnu medalju.