Štit grofa Konjskog

18. Rujna 2011. Godine SK “Grofovi Konjski” organizirali su u Konjščini turnir FITA 2x70m – “Štit grofa Konjskog”, – 48. Turnir iz kalendara natjecanja Hrvatskog streličarskog saveza u 2011. Godini.

Turniru je Po sunčanom I ugodnom vremenu prisustvovalo 85 streličara iz 17. Klubova I 3 zemlje, tako DA je turnir bio međunarodnog karaktera. Natjecatelji su bili oz Slovenije I Bosne I Hercegovine.

Turnir je otvorio tajnik sportske zajednice Krapinsko Zagorske županije gospodin Branko Piljek I izrazio zadovoljstvo as velikim odazivom natjecatelja, organizacijom turnira I suradnji kluba Grofovi Konjski as sportskom zajednicom Krapinsko Zagorske županije. Otvorenju je nazočio I izaslanik opčine Konjščin, g. Majcen.

Grofovi Konjski nastupili su as 15 takmičara koji su osvojili odlične rezultate,što je odraz pripreme I truda uloženog u treninge. Turniru je Po prvi puta nazočila I naša streličarka Marta Bocek, koja je bila I naj mlađa streličarka na turniru,(punih 7.g.).

Naj jačim rezultatom na turniru dominirao je Deni Babok as osvojenih 673 kruga I osvojenim prvim mjestom.

Mali Štit Grofa Konjskog I ove godine (2. Puta za redom) ostao je u SK Grofovi Konjski, a osvojila Ga je u raspucavanju as svojim compaundom, Magdalena Štabek dok je veliki štit Grofa Konjskog otišao u SK Oroslavlje, a osvajač je Ranko Gmaz as tradicionalnim lukom.

Prva mjesta u svojim kategorijama osvojili su:

Tamara Brlek- 661krug; Hanžek Marija-560krug; Magdalena Štabek-670kruga; Pintarić Ines-552kruga; Štabek Lidija-558kruga; Ščurić Borna-650kruga; Hanžek Mario-493kruga.

Drugo mjesto osvoio je: Štabek Tomislav-556kruga;

Treče mjesto osvojili su: Ščurić Ira-650kruga; Jagarčec Miljenko-532kruga;

Četvrto mjesto osvojili su: Bocek Marta-71krug; Ordanić Franjo-404kruga;

Peto mjesto osvoio je Ferenđa Leonardo-570kruga;

Deveto mjesto osvoio je Bocek Ivica -419kruga.

Prošlog vikenda Hrvatski streličarski savez, Streličarski klub Kroatan Novigrad Dalmatinski I Streličarski klub Zadar održali su 10. I 11. Rujna 2011. Godine prvenstvo Hrvatske FITA 144 vanjsko metno kolo, 46. Turnir iz Kalendara natjecanja HSS-a u 2011. Godini.

Po izrazito sunčanom I vručem vremenu (+35c) pucala se puna fita, 4 udaljenosti ,kvalifikacije + eliminacije. Nakon dva Dana napornog pucanja „Grofovi“ imaju dvije državne prvakinje ; Tamaru Brlek I Draženku Babok dok je Deni Babok osvojio drugo mjesto,Tomislav Štabek četvrto mjesto I Krešimir Babok 10mjesto.

Babok

 

Štit Grofa Konjskog

U nedjelju 12.09.2010. na igralištu NK Sloge u Konjščini održan je drugi po redu streličarski turnir pod  imenom “Štit Grofa Konjskog”
Na turniru su sudjelovala 63 natjecatelja iz 2 države i 16 klubova. Ovaj turnir u planu je tradicionalne organizacije svake godine a glavna nagrada je srednjevjekovni  štit na koji se svake godine upisuju pobjednici a repliku štita dobivaju u trajno vlasništvo. Postoji “mali”i”veliki” štit, “mali ” štit dobiva pobjednik u apsolutnoj kategoriji djece do 14g, dok se za “veliki” bore kadeti,juniori.seniori i veterani .Turnir je održan na zavidnom nivou organizacije što potvrđuju i visoke ocjene sudaca koji imaju međunarodne licence za suđenje FITA-star turnira.
Prošle godine Štit su osvojili muški natjecatelji Bartol Vladimir SK Tomislav -veliki a Domagoj Buden SK Agram mali štit dok je ove godine spretniji bio ženski dio natjecatelja tako je “veliki” štit osvojila Anica Lacković iz PSK-Zagreb a slavodobitnica među mlađim kategorijama bila je Magdalena Štabek iz SK Grofovi Konjski-Konjščina ujedno sa ispucanim novim hrvatskim rekordom  u disciplini FITA 2x70m Djevojčice do12g.-složeni luk.
Ostali natjecatelji grofova Konjskih također su polučili vrlo dobre rezultate
OrdanićFranjo———goli luk— 4.mj –senior
Babok Deni ———– Slož. luk–2.mj.kadet
Brlek Tamara———- složluk–2.mj.–kadetkinje
Štabek Magdalena- slož. luk 1.mj — 655 krugova -novi HR rekord-djevoj. do 12g.
Ščurić Ira———       slož.luk–2.mj–djevujčice do 12
Ščurić Borna— olimp.luk   —  1.mj–.dječaci do12g.
Štabek Tomislav  olimp. luk–2.mj—kadeti
PIntarić ines –olimp luk—  2. mj,–djevojčice do12g.
Bačanek Nikola olimp. luk 1mj.—-joniori
Jagarčec Miljenko tradic. luk—2.mj.–senior

Idući vikend 18.i 19. 09. održava se prvenstvo Hrvatske u SRC-Bjelolasica na koje   također odlazi  ekipa Grofova Konjskih.
                                                                     Nenad Štabek

 

Štit Grofa Konjskog


U Konjšćini je, na prostoru kod Starog grada, u nedjelju održan turnir “Štit grofa konjskog”. Natjecalo se 50-ak streličara iz cijele Hrvatske, a domaćini su i na ovom natjecanju ostvarili odlične rezultate.

Prva mjesta osvojili su Borna Ščurić i Magdalena Štabek, u kategoriji djeca do 12 godina te Tamara Brlek, u kategoriji djeca do 14 godina. Na druga mjesta plasirali su se, u kategoriji djece, Dominik Bočkal, Ines Pintarić i Karlo Crneković, a u konkurenciji kadeta Deni Babok je osvojio treće mjesto. Kod seniora Božidar Brlek bio je drugi, Miljenko Jagarčec osvojio je broncu, a Mario Štabek se plasirao na 5. mjesto.

U raspucavanju za naslov pobjednika, Veliki Štit grofa Konjskog osvojio je Vladimir Bartol iz Streličarskog kluba “Tomislav”, sa pogođenih 688 krugova, a Mali štit osvojio je Domagoj Buden iz Streličarskog kluba “Agram” sa pogođenih 712 krugova.