Stihovima posvjedočena vjera

Osmu godinu u nizu u Varaždinu je četvrte uskrsne nedjelje 21. travnja održan Festival Dobrog Pastira. Već je tradicija da Varaždinska biskupija na Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, koji se proslavlja na nedjelju Dobrog Pastira, svoje molitve odijeva u notno ruho, i to u nove autorske pjesme koje izvode mladi mjesne Crkve i njihovi gosti.
 
Festival je i ove godine udomila župna crkva Dobroga Pastira, a otvorio ga je varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je istaknuo kako je molitva ključna u nastojanjima da Crkva bude obogaćena s dovoljno duhovnih zvanja, dodavši kako je plod molitava zasigurno i to što je Varaždinska biskupija u Hrvatskoj gotovo najbogatija sa zvanjima.
 
Na festivalu je ove godine s novim autorskim pjesmama nastupilo nekoliko sastava i zborova mladih Varaždinske biskupije: zbor mladih “Ime ljubavi” iz župe sv. Nikole iz Koprivnice, zbor mladih “Agape” iz Kneginca, zbor mladih “Stepinčeva mladež” iz župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, FRAMA iz Varaždina, zbor mladih “Marijine fijolice” iz župe Belica, djevojački vokalni ansambl “Sakcinski” iz Ivanca, te zbor mladih “Eshaton” iz Močila, čija je voditeljica Martina Tomas ostvarila i solistički nastup.
 
U Godini vjere mladi su izveli pjesme prožete temom “Zaodjenite se u djela ljubavi” (Kol 3,12), te su uglazbljenim stihovima posvjedočili važnost življene vjere u djelima ljubavi, posvetivši ih molitvi za postojeća i buduća svećenička i redovnička zvanja.
 
Kao posebni gosti festivala nastupili su Antonio Tkalec iz Varaždina, skladatelj i kantautor duhovne i svjetovne glazbe, te Bernarda Brunović, gotovo slijepa skladateljica i kantautorica duhovne glazbe iz Švicarske.
 
Festival su zaključili svi izvođači otpjevavši zajedno s publikom svima dragu skladbu “Krist na žalu” uz pratnju mo. Anđelka Igreca, povjerenika za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije. Biskup Mrzljak i povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i ministranata u Varaždinskoj biskupiji Siniša Dudašek na kraju su zahvalili svim sudionicima, te su uručene prigodne zahvalnice za sudjelovanje, uz posebnu zahvalu voditeljici festivala Tanji Popec. (ika / gk)