Snimljena himna »Hvala redovnika«

Projekt Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), snimanje redovničke himne »Hvala redovnika« u izvođenju Redovničkoga band aida i popratnog video-spota uz otvorenje Godine posvećenog života uspješno je završen u subotu 8. studenoga.

Solističke dionice snimljene su u studiju »Toneter«, a zborske u zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića. Himnu za koju je tekst napisao Tomislav Baran, a glazbu i aranžman potpisuje Toni Eterović otpjevalo je petnaestak solista te više od sto redovnica i redovnika i redovničkih pripravnika i pripravnica iz različitih redovničkih zajednica iz cijele Hrvatske.

Na dvije audicije soliste je odabrao stručni ocjenjivački sud kojeg su činili skladatelj, aranžer i producent Toni Eterović, profesor glazbe i voditelj crkvenih i svjetovnih zborova mo. Vinko Karmelić i pjevačica popularne duhovne glazbe Željka Marinović. Snimanje himna prati i video spot čiji je autor Matko Petrić.

Promocija će biti održana u okviru svečane akademije HKVRPP-a uoči otvorenja Godine posvećenog života u srijedu 26. studenoga u 19 sati u dvorani »Vijenac» Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu. (ika / gk)