Slavimo Svetkovinu Majke Božje Bistričke

Svetkovina Majke Božje Bistričke (13. srpanj) posebno je svečana u Mariji Bistrici, jer se toga dana slavi Dan Općine, Župe i Svetišta MBB-e. Svečana sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica, na kojoj će se dodijeliti i priznanja Općine održat će se u Bluesun hotelu Kaj, na sam dan Općine, u 18 sati. Prije toga u 16.30 sati bit će služena misa u Karmelu Bistričkom.

Svečani program svake godine organizira Svetište MBB-e. Tako je od srijede do petka trodnevnu duhovnu pripravu predvodio vlč. Dražen Radigović, a u petak je misa služena i u kapelici sv. Benedikta u Podgorju Bistričkom. Ususret Svetkovini, u nedjelju 12. srpnja je održana tradicionalna procesija sa gorućim svijećama, Put svijetla, od Crkve na otvorenom Bl. Alojzija Stepinca do prasvetišta na Vinskom Vrhu.

I ove se godine procesiji priključilo mnoštvo vjernika, a predvodio ju je mons. Zlatko Koren, rektor bistričkog Svetišta. Tradicionalno sudjelovali su članovi bistričkih udruga, apostoli, udruga ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, lovci, kuburaši te vatrogasci VZO Marija Bistrica i gosti iz DVD-a Orlovac iz karlovačke županije. U kapelici na Vinskom Vrhu služena je i prva misa ovogodišnje Svetkovine MBB-e, koju je predslavio preč. Ivan Lenić, župnik i dekan iz Slavonskog Broda. Na samu Svetkovinu misu u 11 sati predslavit će preč. Josip Dumbović, zlatomisnik, a misu u 18 sati vlč. Kornelije Grgić, uz sudioništvo svećenika podrijetlom iz bistričke župe.