Skupština VZO Marija Bistrica

U petak 8. svibnja je održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz matično društvo DVD Marija Bistrica, djeluju i Dobrovoljna vatrogasna društva: Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz. Skupština je održana u Vatrogasnom domu DVD-a Laz. U izvješću o radu u prošloj godini istaknuto je da u VZO Marija Bistrica djeluju 372 člana, od čega 77 pripadnika djece i mladeži. Na području djelovanja VZO Marija Bistrica u 2014. godini zabilježeno je 25 intervencije. To je ukupan broj intervencija, zajedno sa onima na koje su izlazili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe ili sami ili sa članovima društava koja djeluju u ovoj zajednici.  Od toga bilježimo 3 požara na objektima te 2 u prometu. Također zabilježeno je i 20 tehničkih intervencija (ispumpavanje vode kod poplava, izvlačenje vozila i ostalo). I prošla je godina donijela daljnja osposobljavanja u vatrogastvu na području naše vatrogasne zajednice. Tako je za zvanje vatrogasac, na osposobljavanju koje je provedeno u DVD-u Tugonica-Podgrađe uspješno položilo 10 članova DVD-a Marija Bistrica, 5 članova DVD-a Selnica, 4 člana DVD-a Tugonica-Podgrađe i 2 člana  DVD-a Laz. Također dva člana DVD-a Laz položili su za vatrogasnog časnika, na osposobljavanju u organizaciji VZKZŽ-e. Pored toga u Mariji Bistrici je održano i osposobljavanje za rukovanje motornom pilom, koje je uspješno završilo 28 vatrogasaca ove vatrogasne zajednice. Klara Babić i Matija Jakopović iz DVD-a Marija Bistrica uspješno su završili osposobljavanje za voditelje vatrogasne mladeži. Od ostalih događanja u kojima su sudjelovali vatrogasci svih društava bistričke zajednice izdvajamo organizaciju Dana otvorenih vrata za djecu, vatrogasnu vježbu u sklopu Manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'' te sudjelovanja u brojnim vjerskim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e. Ovu su skupštinu pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, župnik župe Laz vlč. Ivan Jakopović,  zamjenik predsjednika VZKZŽ-e dr. Ivica Balagović, voditelj limene glazbe KUD-a Lovro Ježek Stjepan Šobak, predstavnici Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i Udruge kuburaša Marija Bistrica.

Skupština VZO Marija Bistrica


U subotu 12. travnja održana je redovna godišnja izvještajna skupština VZO Marija Bistrica. Riječ je o zajednici u sklopu kojeg djeluju četiri društva, Marija Bistrica kao središnje društvo te Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz.

 

 

U izvješću o radu u prošloj godini istaknuto je da u VZO Marija Bistrica djeluju 364 člana, od čega 62 pripadnika djece i mladeži. Na području djelovanja VZO Marija Bistrica u 2013. godini zabilježene su 32 intervencije. To je ukupan broj intervencija, zajedno sa onima na koje su izlazili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe ili sami ili sa članovima društava koja djeluju u ovoj zajednici.  Od toga bilježimo 5 požara na građevinama, 6 požara na otvorenom, te 3 u prometu. Također zabilježeno je i 12 tehničkih intervencija. Po društvima DVD Selnica sudjelovao je na 4 intervencije, DVD Marija Bistrica na 3, a DVD Tugonica-Podgrađe na 2.

I prošla je godina donijela daljnja osposobljavanja u vatrogastvu na području ove vatrogasne zajednice. Tako je za vatrogasnog časnika 1. klase položilo 5  članova DVD Marija Bistrica i 1 član DVD-a Tugonica-Podgrađe. Također, održana je i provjera ispita za vatrogasne suce u našoj županiji, a koju su uspješno prošla i tri naša dosadašnja suca, sva tri uz DVD-a Tugonica-Podgrađe. Jedan sudac, Stjepan Skuliber imao je čast suditi i na vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj. Od ostalih događanja u kojima su sudjelovali vatrogasci svih društava bistričke zajednice izdvajamo organizaciju Dana otvorenih vrata za djecu, vatrogasnu vježbu u sklopu Manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'' te sudjelovanja u brojnim vjerskim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e. Ovu su skupštinu pozdravili zamjenica načelnika Općine Marija Bistrica Dubravka Bartolović, rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, zamjenik predsjednika VZKZŽ-e dr. Ivica Balagović, te predstavnici Vatrogasnih Općina Bedekovčina i Gornja Stubica, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD-a Zlatar Bistrica.
 

Skupština VZO Marija Bistrica

U subotu 13. travnja 2013. godine, u Vatrogasnom domu u Tugonici održana je redovna izborna skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 357 vatrogasaca, od čega 66 članova djece i mladeži. Na području djelovanja u 2012. godini zabilježeno je 29 intervencija. Provođena su i osposobljavanja, pa je tako za zvanje vatrogasac položilo 18 članova društava iz zajednice, za vatrogasnog dočasnika 1. klase  17, a za vatrogasca 1. klase 15 članova. Od sudjelovanja na natjecanjima treba izdvojiti nastup na županijskom natjecanju u Kumrovcu sa ukupno tri ekipe. Sva društva sudjeluju i u brojnim manifestacijama, poput obilježavanja Florijanovoga, vatrogasnog hodočašća u Mariju Bistricu, kao i ostalih događanja u organizaciji Svetišta MBB-e. U mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara Dane otvorenih vrata za predškolsku djecu, kao i za učenike prvih do četvrtih razreda Osnovne škole Marija Bistrica i područne škole Laz organizirali su DVD Marija Bistrica i DVD Laz. Također, nastavljena je i dislokacije, pa su tako 3 člana sudjelovala u državnim dislokacijama, a njih 18 na dislokaciji u Turističkom naselju Zaton, s kojim surađuje DVD Tugonica-Podgrađe.

Predsjednik i dalje Stjepan Skuliber

U izbornom dijelu skupštine za predsjednika je na svoj treći mandat zaredom izabran Stjepan Skuliber, a za zamjenika predsjednika Franjo Mahmet. Uz njih Upravni odbor čine: Igor Kovačić, Franjo Ozimec, Josip Klapač, Josip Hanžek, Josip Bosak, Franjo Kušt i Ivica  Joć. U nadzorni odbor izabrani su Božidar Škuranec, Damir Kovačić i Stjepan Joć. Za izaslanika u skupštini VZ KZŽ-e izabran je Elvis Lacković, a za njegovog zamjenika Božidar Škuranec. Skupštinu su pozdravili rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, tajnik VZKZŽ-e Rajko Jutriša, predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak, predsjednik VZG Zlatara Vladimir Juriša, predsjednik Udruge kuburaša Marija Bistrica Željko Milički i predsjednik NK Mladost Marija Bistrica Teodor Švaljek.
 

Skupština VZO Marija Bistrica

Jučer je održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu zajednice u 2009. i planovi za 2010. godinu. Zajednica koordinira rad četiri dobrovoljna vatrogasna društva, koja djeluju na području Općine Marija Bistrica.

Uz matično društvo Marija Bistrica, to su još Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe. U 2009. godini ukupno je na području djelovanja ove zajednice zabilježeno devet intervencija, a sva društva su aktivna i na mnogim drugim poljima, poput sudjelovanja u raznim manifestacijama u Općini Marija Bistrica i Svetištu MBB, prilikom osposobljavanja kadrova, na raznim natjecanjima i drugim vatrogasnim događanjima. Skupštinu su pozdravili brojni gosti, koji su pohvalili rad bistričke vatrogasne zajednice.