Skupština Udruge kuburaša Marija Bistrica

U petak 21.02.2014.u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana je redovna godišnja skupština Udruge kuburaša Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. Udruga trenutno broji 24 člana.

 

 

Predsjednik Željko Milički osvrnuo se na 2013. godinu, napomenuvši kako je udruga bila aktivna kroz cijelu godinu, te je sudjelovala na raznim manifestacijama, od Vincekovog do adventa. Poseban je naglasak stavljen na suradnju sa Svetištem MBB-e i mons. Zlatkom Korenom, koji je i počasni predsjednik Udruge.

Također već tradicionalno bistrički kuburaši sudjeluju i na festivalu Žudija, čuvara Kristova groba. Prošle je godine festival održan u Rogotinu, ove će godine biti u Vrlici, a sve smo bliži i 2018. godini, kada će u terminu Vodica, festival prvi puta biti održan u kontinentalnom dijelu Hrvatske, upravo u Mariji Bistrici.

Skupštinu su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i sam član Udruge, i njegova zamjenica Dubravka Bartolović, zatim predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete  i također član Udruge Marijan Tomurad, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, predsjednik i tajnik DVD-a Marija Bistrica Franjo Mahmet i Branko Bigor te predstavnici Viteškog društva Sv. Križ Lobor i predstavnik Udruge vinogradara Marija Bistrica.