Skupština NK Mladost MB

U petak je održana redovna skupština NK Mladost Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu kluba u 2014. godini, te u natjecateljskoj sezoni 2014./15. Naglašeno je kako se vidi napredak u funkcioniranju kluba, koji djeluje u 6 kategorija. U netom završenoj sezoni seniori su osvojili 11. mjesto u 1. zagorskoj ligi, a posebno u klubu zadovoljni rezultatima juniora i pionira. Juniori su u 2. zagorskoj ligi osvojili 1. mjesto, a pioniri 2., te su u zbroju bodova osigurali 1. zagorsku ligu. Mlađi pioniri su sezonu završili na 10. mjestu 2. zagorske lige, dok su limači bili 4. u ligi limača skupina B, a nakon razigravanja sa Jedinstvom, osvojili su ukupno 8. mjesto. Veterani igraju 1. zagorsku ligu, a na kraju sezone završili su na 9. mjestu. Inače, na skupštini je potvrđeno da će novi trener seniorske ekipe biti Željko Deak.

Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, predsjednik i član izvršnog odbora NS KZŽ-e Stjepan Merkaš i Velimir Leskovar, te predsjednik NK Pregrada Željko Kamenski. 

Skupština NK Mladost MB

U subotu 23. ožujka je održana redovna godišnja skupština NK Mladost Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu u prošloj kao i planovi za ovu godinu. NK Mladost u prošloj je godini djelovao u šest natjecateljskih kategorija u proljetnom dijeli i u pet natjecateljskih kategorija u jesenskom dijelu prvenstva, u ligama KZŽ-e. Naime, zbog nedostatka djece, u tekućoj sezoni u pogonu nisu stariji pioniri, no već na jesen planira se povratak i te kategorije. Sve kategorije osim seniora natječu se u 1. zagorskoj ligi. Seniorsku ekipu je prošle godine preuzeo domaći trener Siniša Matok. Nakon proljetnog dijela sezone 2011./2012. koji je iskorišten za uigravanje i preslagivanje ekipe, u jesenski dio aktualne sezone se krenulo sa određenim pojačanjima i nakon polovice prvenstva Mladost se nalazi na drugom mjestu 2. zagorske lige sa bodom zaostatka za vodećim Oštrcem iz Zlatara. U zimskom prijelaznom roku, pristigla su još neka pojačanja, pa će Mladost u proljetni nastavak sezone krenuti u borbu za 1. mjesto i plasman u 1. zagorsku ligu. Dodajmo da je Mladost istiga danau prijateljskoj utakmici u Mariji Bistrici pobijedila Slogu iz Konjščine sa 1:0, a jedni gol postigao je Mario Rac.