Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 28. veljače održana je redovna 69. skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena redovna izvješća o radu društva u 2014. godini kao i planovi za 2015. i 2016. godinu, te izmjena Statuta zbog promjena Zakona o udrugama.

DVD Tugonica-Podgrađe trenutno broji 94 člana, od čega 10 članova mladeži. U 2014. godini zabilježena je jedna intervencija i to ne na vlastitom području djelovanja, već kao ispomoć kod požara gospodarskog objekta u Lazu Bistričkom na samo Novu 2014. godinu. Iz izvješća o radu valja izdvojiti i organizaciju vježbe u sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Marija Bistrica, tradicionalnu dislokaciju u Turističkom naselju Zaton, osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje su uspješno položila 4 člana, te sudjelovanje u raznim manifestacijama i događanjima u organizaciji Svetišta MBB-e i Općine Marija Bistrica. Također prošla je godina donijela i daljnje uređenje Vatrogasnog doma i okoliša, a zahvaljujući sredstvima dobivenim kroz natječaj Ministarstva gospodarstva, postavljena je nova plastična stolarija.

Dodijeljena su i priznanja za višegodišnje djelovanje u društvu. Tako je spomenicu za 40 godina dobio Stjepan Miketić, za 30 godina Igor Dolčić, Siniša Matok, Ivan Mesar i Mario Muhvić, a za 10 godina Mladen Skuliber, Katarina Ozimec, Katarina Prlić i Viktorija Šimunec. Skupštinu su pozdravili između ostalih i zamjenik zapovjednika VZ KZŽ-e Davor Vrabec, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, rektor Svetišta MBB-e mons Zlatko Koren, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, predsjednici MO Tugonica Željko Novak i POdgraže Stjepan Gorički, kao i brojni članovi prijateljskih vatrogasnih društava od DVD-a Tisno, do društava VZ KZŽ-e, VZ Zagrebačke županije i VZ Grada Zagreba, te predstavnici Turističkog naselja Zaton, Udruge kuburaša Marija Bistrica i Udruge vinara i podrumara Viski Vrh.
 

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 22. veljače 2014. godine u Vatrogasnom domu u Tugonici održana je  redovna, 68. po redu godišnja skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, društva koje djeluje u Vatrogasnoj zajednici Općine Marija Bistrica. Izvješće o radu za 2013. i plan rada za 2014. podnio je predsjednik društva Stjepan Skuliber, dok je financijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu pročitao blagajnik Branko Pezić. Sva su izvješća prihvaćena jednoglasno, a iz njih valja izdvojiti da DVD Tugonica-Podgrađe trenutno broji 96 članova, od čega 14 članova vatrogasne mladeži. U 2013. godini zabilježene su i dvije intervencije i to požar kuće u Podgrađu i jedna tehnička intervencija, kod prevrtanja traktora u Tugonici. Pored intervencija zabilježeno je i nekoliko ispumpavanja bunara, a redovito su održavani i hidranti na području djelovanja. Od sudjelovanja u ostalim odgađanjima izdvajamo Vatrogasnu vježbu,  zatim suorganizaciju Dana otvorenih vrata,  a tu su i brojna događanja u organizaciji Svetišta MBB-e u kojima sudjeluju i članovi DVD-a Tugonica-Podgrađe. Niti lani nije izostalo sudjelovanje članova DVD-a Tugonica-Podgrađe na vatrogasnim dislokacijama u priobalju, a prošla je godina donijela i uspješan nastup zagorskih predstavnika na vatrogasnoj olimpijadi. Posebno se to odnosi na mušku madež DVD-a Bedekovčina, koja je osvojila 4. mjesto. Za ekipu Bedekovčine nastupila i dva člana DVD-a Tugonica-Podgrađe, Jurica i Tomislav Skuliber. Također, prvi puta su na vatrogasnoj olimpijadi sudili suci iz KZŽ-e. Jedan od dvojice bio je i predsjednik DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber. Na samoj skupštini dodijeljena je i jedna spomenica, koju je za 10 godina u društvu dobio Zdravko Bajs. Skupštinu su pozdravili članovi brojnih prijateljskih društava iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba, te uzvanici: zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek te rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren.

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

Danas, 23. veljače je na rasporedu redovna godišnja, ali i izborna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe. Na dnevnom redu su izvješća o radu društva u prošloj kao i planovi za ovu godinu. Kako je skupština izborna, nakon razrješnice, odabrat će se i novo vodstvo društva koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Tugonici s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 25. 02. 2012. godine održana je redovna godišnja skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva za prošlu i planovi za ovu godinu. DVD Tugonica-Podgrađe trenutno broji 80 temeljnih članova, 3 počasna i 22 člana vatrogasne mladeži. U prošloj godini na svom području djelovanja zabilježene su dvije intervencije suhe trave i raslinja, kao i jedna izvan područja djelovanja. Dio članova i prošle je godine bio na dislokaciji na Jadranu, a iz izvještaja o radu izdvajamo i sudjelovanja u brojnim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e dežurstva kod većih hodočašća, sudjelovanje u vježbi u Lazu Bistričkom, ispumpavanja bunara, obilazak i označavanje hidranata te prijevoz vode. Priznanje za 30 godina rada u društvu dobio je Slavko Totović, a šest članova dobilo je priznanja za 10 godina u društvu. Skupštinu su pozdravili brojni uzvanici, među kojima i rektor Svetišta MBB-e vlč. Zlatko Koren, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-e Marijan Lovrenčić, pročelnik područnog ureda zaštite i spašavanja Krapina Dražen Strabić i mnogi drugi.

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

Danas, 25. veljače, na rasporedu je redovna godišnja skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Na dnevnom redu su redovna izvješća o radu društva u prošloj kao i planovi za ovu godinu. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Tugonici s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 26. veljače 2011. godine održana je redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. Društvo trenutno broji 75 temeljnih članova, 3 počasna i 29 članova vatrogasne djece i mladeži,  a prošle godine zabilježene su dvije intervencije. Vatrogasci DVD-a Tugonica-Podgrađe i u prošloj godini odradili ukupno sedam smjena na vatrogasnoj dislokaciji u Turističkom naselju Zaton u zadarskoj županiji. U ukupno sedam smjena zabilježena je intervencija kod manjeg požara razvodne kutije i nekoliko manjih tehničkih intervencija. Početkom ove godine osam članova društva položilo je za zvanje vatrogasac, a uz sve operativne i preventivne dužnosti, i prošla je godina donijela sudjelovanje u raznim manifestacijama i događanjima u mjestu djelovanja, pa i šire, većinom u organizaciji Svetišta MBB-e i Općine Marija Bistrica. 2010. godina donijela je i sudioništvo članova društva u izgradnji spomen obilježja stradalim vatrogascima na Kornatima. Također, dovršeno je uređenje i proširenje Vatrogasnog doma,koji sada u novom ruhu može primiti 200-njak gostiju.

Mnogi su gosti pozdravili i ovu skupštinu, izdvajamo načelnika Općine Marija Bistrica Stjepana Muhek, rektora Svetišta MBB-e vlč. Zlatka Korena, v.d. predsjednika i zapovjednika Vatrogasne zajednice KZŽ-e Boris Uhernika i Marijana Lovrenčića, pročelnika Područnog ureda zaštite i spašavanja Krapina Dražena Strabića te brojne vatrogasne i ostale podupiratelje i prijatelje društva. Prije samog početka skupštine na prostoru ispred doma načelnik Općine Marija Bistrica na maloj svečanosti otvorio je odmorište koje je izgrađeno u sklopu projekta Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Marijanski hodočasnički putovi''.

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 26. veljače 2011. održat će se redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Na dnevnom redu skupštine nalaze se redovita izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godini. Skupština će se održati s početkom u 18 sati u Vatrogasnom domu u Tugonici.

Prije samog početka na prostoru ispred doma načelnik Općine Marija Bistrica na maloj svečanosti otvorit će odmorište koje je izgrađeno u sklopu projekta Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Marijanski hodočasnički putovi''.