Skupština DVD-a Selnica

U subotu 1. ožujka održana je redovna 86. izvještajna godišnja skupština DVD-a Selnica. Na svom području djelovanja u 2013. godini članovi DVD-a Selnica imali su ukupno četiri intervencije i to po jedan požar dimnjaka, šume, kamiona za odvoz smeća i jedno dežurstvo kod spaljivanja korova i niskog raslinja. Od natjecanja valja izdvojiti nastup na Kupu DVD-a Konjščina, gdje je muška ekipa osvojila prvo mjesto, a ženska nagradu za fair play. Od ostalih aktivnosti vatrogasaca DVD-a Selnica valja izdvojiti sudjelovanje u brojnim vjerskim događanjima u organizaciji Svetišta MBB-e. 17. kolovoza u Vrhima svečano misno slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić, rodom iz Selnice, a upravo tim misnim slavljem obilježena je 85. obljetnicu DVD-a Selnica. Kao i prijašnjih godina članovi DVD-a Selnica pomogli su organizaciju biciklijade Selnica-Gusakovec. Inače, DVD Selnica broji 90 članova, od čega izdvajamo 62 operativna izvršna člana i 16-oro djece. Trenutno pet članova polazi osposobljavanje za zvanje vatrogasac. Na skupštini je dodijeljena i jedna spomenica za 10 godina rada u društvu,a  dobio ju je Alojzije Pozaić. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, član predsjedništva VZ KZŽ-e i predsjednik VZ Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te članovi brojnih prijateljskih vatrogasnih društava.
 

Skupština DVD-a Selnica

Svoju redovnu izbornu skupštinu jučer, 16.veljače je održalo DVD Selnica, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. U izbornom dijelu za predsjednika je ponovno izabran Josip Klapač, a dopredsjednik je i dalje Josip Hanžek. Uz skupštinu održan je i sastanak novog Upravnog odbora, na kojem su izabrani za zapovjednika Zlatko Pozaić, za njegovog zamjenika Stjepan Bukvić, za tajnika Mladen Ciglenečki i za blagajnika Jurica Mitrečić. DVD Selnica trenutno broji 73 člana, od čega je 12 vatrogasaca sa liječničkim pregledima, 9  pričuvnih članova, te 3 počasna člana. U 2012. godini imali su ukupno 9 intervencija, jedan požar šume u mjestu Sušobreg, te 8 požara suhe trave i raslinja. 2012. godinu obilježile su i druge aktivnosti, poput prijevoza vode, čišćenja bunara, sudjelovanja članova u brojnim vjerskim i ostalim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e i na području Općine Marija Bistrica. Članovi su aktivno uključeni i u rad ''Zagorske lige protiv raka'', te pomažu u organizaciji humanitarnih događanja. Na skupštini su dodijeljene spomenice za višegodišnji rad u društvu. Spomenicu za 20 godina dobio je Mario Klapač, a za 10 godina Tomislav Ciglenečki, Kristijan Miketić i Ivica Srebačić. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, predsjednik VZ Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te predstavnici društava iz VZ Općine Marija Bistrica. Ova je skupština bila zatvorenog tipa, jer DVD Selnica ove godine slavi 85 godina, pa je do kraja godine u planu i proslava.

Skupština DVD-a Selnica

U subotu, 18. 02.2012. održana je redovna skupština DVD-a Selnica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu u prošloj kao i planovi za ovu godinu. DVD Selnica, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica trenutno broji 66 članova, a u prošloj su godini na svom području izašli na 6 požara suhe trave i raslinja. S obzirom da je godina bila sušna, odrađeno je i 11 prijevoza vode, redovito su održavani hidranti, a zabilježena su i 4 čišćenja bunara. Sve više pažnje posvećuje se i ženskoj natjecateljskoj ekipi, koja je prošle godine puno vježbala, što se odrazilo i prvim mjestom na Kupu DVD-a Pavlovec Zabočki. Vatrogasci DVD-a Selnica sudjelovali su i na vatrogasnoj vježbi u Lazu Bistričkom, a tu je i tradicionalno sudjelovanje u brojnim vjerskim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e, na čemu je zahvalu uputio i rektor Svetišta vlč. Zlatko Koren. Skupštinu su pozdravili i zamjenik načelnika Općine Marija Bistrica Ivica Krajačić, član predsjedništva Vatrogasne zajednice KZŽ-e Željko Odak i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, kao i članovi brojnih prijateljskih društava.