Skupština DVD-a Marija Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica u subotu 07..02.2015. održat će 126. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Na dnevnom redu nalaze se redovna izvješća o radu društva u 2014. godini kao i planovi za 2015. godinu. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Marija Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica u subotu (15. veljače) će održati redovnu izvještajnu skupštinu. Na dnevnom redu su izvješća o radu društva u 2013. godini, kao i planovi za 2014. godinu. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati. Inače DVD Marija Bistrica, središnje društvo Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica osnovano je davne 1889., pa ove godine slavi 125. obljetnicu. Stoga će ova skupština biti, kako je to uobičajeno u vatrogastvu, zatvorenijeg tipa, sa manje gostiju, a velika proslava 125. rođendana planirana je u drugom dijelu 2014. godine.
 

Skupština DVD-a Marija Bistrica

DVD Marija Bistrica jučer, 02.veljače je održalo redovnu izbornu skupštinu. U prvom dijelu skupštine podnesena su i jednoglasno prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu, kao i planovi za ovu. Trenutno DVD Marija Bistrica broji 88 članova, te 27 članova djece i mladeži. Iz izvješća o radu o prošloj godini valja izdvojiti čak 19 intervencija, od čega 16 požara i 3 tehničke intervencije. Pored toga na području Općine Marija Bistrica u još 20 slučajeva intervenirala samostalno marijabistrička ispostava Zagorske javne vatrogasne postrojbe. I u prošloj godini članovi DVD-a Marija Bistrica bili su aktivni na brojim drugim područjima, izdvajamo sudjelovanje u brojnim crkvenim pobožnostima, suorganizaciju vatrogasnog hodočašće u Mariju Bistricu, Dan otvorenih vrata za djecu, te vatrogasno vježbu ''Parking 2012'', održanu krajem godine. Kako je prošla godina bila iznimno sušna navalno vozilo i nekoliko vozača  bilo je na raspolaganju za prijevoz vode. Ukupno je prevezeno više od 750 cisterni vode, uz prijeđenih 10.800 km. Kako je skupština bila izborna, u njenom drugom dijelu, nakon razrješnice dosadašnjim dužnosnicima i izmjene statuta, izabrano je novo vodstvo. Vladimira Ozimca, koji je dužnost predsjednika obavljao u zadnjoj četvrtini mandata, nakon ostavke Stjepana Kovačića, naslijedio je Franjo Mahmet. Dugogodišnjeg zapovjednika Zlatka Bencija naslijedio je Matija Škrlec, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Ignac Babić kao predsjednik, te Franjo Tomorad i Damir Kovačić, kao članovi. Skupštinu su pozdravili između ostalog načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, predsjednik VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te predstavnici brojnih prijateljskih vatrogasnih društava, udruga, sponzora i donatora. Dodajmo da su dva člana ove godine nositelji spomenica za dugogodišnji staž u društvu, i to Ignacije Babić za 60 i Stjepan Juras za 40 godina.

Skupština DVD-a Marija Bistrica

U subotu 2. veljače, na rasporedu je redovna izborna skupština DVD-a Marija Bistrica. Na dnevnom redu su izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. Kako je skupština izborna, nakon razrješnice za dosadašnje vodstvo, odabrat će se i novo. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Marija Bistrica

U subotu 04. 02. 2012. je održana redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. DVD Marija Bistrica trenutno ima 81 člana, a i na ovoj skupštini službeno je u društvo primljeno šest novih članova, koji trenutno i pohađaju tečaj osposobljavanja za zvanje vatrogasac, kojem je domaćin upravo bistričko društvo. U prošloj godini članovi bistričkog društva imali su 12 intervencija, a s obzirom da je 2011. godina bila sušna, imali su i preko 500 prijevoza vode. Društvo sudjeluje i u mnogim vatrogasnim ali i drugim manifestacijama, izdvajamo suorganizaciju i domaćinstvo kod vatrogasnog hodočašća, sudjelovanje u procesijama na Cvjetnicu, Tijelovo i pred Blagdan MBB-e, kao i nošenje kipa MBB-e kod većih hodočašća. Skupštinu su pozdravili mnogi vatrogasni prijatelji, kao i načelnik Općina Marija Bistrica Stjepan Muhek, rektor bistričkog Svetišta vlč. Zlatko Koren i zapovjednik Vatrogasne zajednica KZŽ-e Marijan Lovrenčić.

Skupština DVD-a Marija Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica u subotu 5. veljače održati će svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na dnevnom redu nalaze se redovita izvješća o radu društva u 2010. godini kao i planovi za 2011. godinu. Skupština DVD-a Marija Bistrica održat će se u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Marija Bistrica

Mladež DVD-a Marija Bistrica

Ove subote 6. veljače Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica održat će svoju redovitu izvještajnu skupštinu. Nakon velike proslave prošle godine, kada je obilježeno 120. godina društva, na dnevnom redu ovogodišnje skupštine nalaze se redovita izvješća o radu društva u protekloj godini kao i planovi za ovu.

Skupština će se održati u subotu u Vatrogasnom domu u Mariji BIstrici s početkom u 18 sati.