Skupština DVD-a Laz

Dobrovoljno vatrogasno društvo Laz u subotu 09. veljače je održalo redovnu izbornu skupštinu. U izvješću o radu, koje je prihvaćeno jednoglasno, istaknuto je kako DVD Laz trenutno ima ukupno 71-og člana, od čega 39 aktivnih, 6 u pričuvi, 3 podupirajuća, jednog počasnog te 22 člana mladeži i djece. U prošloj godini članovi društva izašli su na tri intervencije, sve požari na otvorenom. Radilo se i na preventivi, 3 članice društva osposobljene su za zvanje vatrogasac, a jedna član za dočasnika prve klase, a tu su i sudjelovanja na natjecanjima, te u vjerskom i društvenom životu Župe Laz i Općine Marija Bistrica. Skupština je bila izborna, no većih promjena u vodstvu nije bilo. Predsjednik je i dalje Franjo Kušt, a za zamjenika predsjednika je izabran Stjepan Topolovec. Pored njih u Upravni odbor izabrani su Zvonimir i Marko Kušt, te Ivica, Damir i Stjepan Joč, dok nadzorni odbor čine Josip Dolčić, Stjepan Pucko i Stjepan Kušt. Skupštinu su pozdravili između ostalih načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, župnik župe Laz vlč. Ivan Jakopović, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-e Ivica Glas, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te članovi brojnih prijateljskih društava.

Skupština DVD-a Laz

U subotu 14. travnja 2012. godine održat će se redovna skupština DVD-a Laz, koje djeluje u okviru Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Na dnevnom redu su izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Lazu s početkom u 19 sati.
 

Skupština DVD-a Laz

U subotu 5. ožujka održana je redovna godišnja skupština DVD-a Laz koje djeluje u sklopu vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica. Jednoglasno su usvojena izvješća u radu društva u prošloj godini kao i planovi za ovu.

U prošloj godini na području djelovanja zabilježena je  samo 1 intervencija, što je dokaz dobrog preventivnog rada. DVD Laz trenutno broji 62 člana od čega 35 aktivnih te 15 članova djece i  mladeži. Na ovoj skupštini u društvo je primljeno 11 novih mladih članova, a njih 25 dobilo je priznanja za desetogodišnji rad u društvu.

Skupštinu DVD-a Laz između ostalog pozdravili su i načelnik opčine Marija Bistrica Stjepan Muhek, župnik župe Laz Ivan Jakopović , zamjenik zapovjednika vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava i KUD-a Laz.

Skupština DVD-a Laz

Dobrovoljno vatrogasno društvo Laz, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica u subotu 5. ožujka održat će svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Na dnevnom redu nalaze se uobičajena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu, te prijem novih članova. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Lazu Bistričkom s početkom u 18 sati.

Skupština DVD-a Laz

Svoju redovnu 72. izvještajnu skupštinu u subotu je održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Laz, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. DVD Laz u prošloj godini je brojao 55 članova od čega: 38 aktivnih, 8 pričuvnih, 3 podupirajuća, jednog počasnog i 5 članova mladeži. No na ovoj skupštini primljeno je 16 novih članova od čega čak 14 vatrogasne mladeži.

U prošloj godini članovi DVD-a Laz izašli su na ukupno 3 intervencije: na 1 požar gospodarske zgrade, 1 požar na otvorenom, a zabilježena je  i 1 lažna dojava. I u prošloj godini nastavljen je rad na preventivi, obilježeni su svi hidranti, a već tradicionalno vatrogasci Laza sudjelovali su u brojnim vjerskim manifestacijama župe Laz, ali i svetišta MBB-e. Prošla godina donijela je i rad na osposobljavanju članova pa su tako 4 člana položila za vatrogasnog časnika, a 6 za vatrogasnog dočasnika. Organizirani si i „Dani otvorenih vrata“ namijenjeni djeci područne škole Laz.

Skupštinu su pozdravili i pohvalili rad društva između ostalog načelnik općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, župnik župe Laz vlč. Franjo Jačmenica, u ime VZKZŽ-e Vladimir Juriša, predstavnik KUD-a Laz i vijećnik u vijeću u općini Marija Bistrica Ivan Bertović, te članovi 15 prijateljskih društava.