Sjajan novi album klape Cambi

Dvije ovoljetne prve nagrade žirija na Splitskom festivalu (za pjesmu Ultima partenca) i Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu (Povij me) najbolja su potvrda da album Zar više nema nas klape Cambi odiše kvalitetnim klapskim materijalom. Izdanje je tri godine snimano i dotjerivano u Splitu i Rijeci, a klapa Cambi tim projektom proslavlja 25 godina rada (od 2007. djeluje samostalno sa sjedištem u Splitu) i najavljuje spektakularni koncert u Ciboni, 3. studenog. Na koncertu će im se pridružiti prijatelji Tony Cetinski, Vanna, Neno Belan i Meri Cetinić.

Jedanaest pjesama i to uglavnom obrade, Runjićeve Nocturno i Ti me vodi preko voda, Belanove Zar više nema nas i Rijeka snova te Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš (Bregović), Igra bez granica (Rus), Ti si mi u krvi (S. Kovač), te Ostala si uvijek ista (Đ. Novković) aranžerski potpisuje mladi, ali vrhunski majstor zanata Olja Dešić, koji je u zenit klapskog pokreta svojim radom uvrstio klape Fortunal i Luka. Uz nabrojene pjesme album sadrži i prekrasnu baladu Tebe je lako voljeti, te bonus video – spot za pjesmu Ultima partenca u režiji Matka Petrića.

Album Zar više nema nas klape Cambi stoji uz bok najočekivanijim ovogodišnjim klapskim izdanjima, poput onog klape Sveti Florijan, i sasvim će ravnopravno konkurirati za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe. (crorec.hr)