Sisak: Božićni ručak za štićenike Caritasa

Biskup Košić najavio bonove za otpuštene radnike sisačke Željezare
U povodu svetkovine Božića u srijedu 21. prosinca Caritas Sisačke biskupije organizirao je božićni ručak za svoje štićenike, među kojima su redoviti dnevni posjetitelji Caritasove pučke kuhinje te drugi koji povremeno primaju robu ili neke druge namirnice u sisačkom Caritasu.

Na početku objeda okupljenima se obratio sisački biskup Vlado Košić te im zaželio puno blagoslova kao i božićne radosti koju je novorođeni Spasitelj svojim rođenjem donio ljudima.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić tom je prigodom sisačkom biskupu Košiću uručio ček od 50 tisuća kuna za potrebe Caritasa te zahvalio biskupu na brizi koju kroz karitativno djelovanje iskazuje građanima Siska kao i svim djelatnicama Caritasa pod vodstvom ravnateljice Caritas Sisačke biskupije Kristine Radić. Biskup i gradonačelnik objedovali su zajedno s osamdesetak caritasovih štićenika.

Pri kraju objeda biskup Košić predstavio je medijima bonove za otpuštene radnike sisačke Željezare. “Od donacije Zagrebačke nadbiskupije koju mi je u subotu 17. prosinca predao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, od 150.000 kuna sa željom da se svim radnicima u Željezari koji su otpušteni ili su u otpuštanju osigura dar za Božić, mi smo u vodstvu Sisačke biskupije odlučili tomu iznosu pridodati još 100 tisuća. Tih sada 250.000 kuna uplaćeno je trgovačkom lancu Agrokor koji je dao 920 bonova na ime svakog otpuštenog radnika. Bonove predajemo odgovornim ljudima u sisačkoj Željezari gdje će ih otpušteni radnici ili oni koji su u otpuštanju, njih 920, moći podići i u vrijednosti od 300 kuna uzeti robu u bilo kojoj Konzumovoj trgovini. Tu su sada tri donatora: Zagrebačka nadbiskupija sa 150 tisuća kuna, Sisačka biskupija sa 100 tisuća kuna i Agrokor sa 26 tisuća kuna. Ukupna je vrijednost 276.000 kn. Željeli smo što brže ostvariti ovu donaciju kako bi otpušteni radnici mogli barem malo osjetiti radosti za ovogodišnji Božić. Svjesni smo da je to malo, ali to je jedan znak blizine i zajedništva Crkve koja želi biti na pomoć onima koji su u potrebi”. (gk)