Siječanjski Mak na krilima mira!

 Na krilima radosti i mira “zalepetao” je Mak svojim prvim, siječanjskim brojem u Novoj 2014. godini! Golubovi su na naslovnicu sletjeli nadahnuti Svjetskim danom mira i porukom pape Franje uz taj dan, te Marijom Bogorodicom Kraljicom Mira koja razvezuje naše čvorove.

Mak je pronašao mir u mnoštvu pristiglih radova – likovnih i literarnih – u kojima su makovci prateći “Božje tragove” ostavili svoje “tragove srca”. Na osobit način to su učinili predivnim uradcima jaslica, koje su izradili po Makovom predlošku iz prošloga broja, a u ovom broju možete pronaći tko su nagrađeni.

Iz Pisama iz misija s kamerunskim prvašima ide se na vjeronauk. Dramolet govori o bačenoj svijeći, a u rubrici Umjetnost s vjerom hodočasti jedna osvijetljena povorka.

Psihotest ima temu izgubljenih u “mreži”, i to virtualnoj, a rubrika Djeca medija opisuje film. Duplerica nastavlja predstavljati Blaženstva, u ovom broju blaženi su gladni i žedni pravednosti.

Za najmlađe vjeverica Vjera ne spava zimski san već skakuće po slikopričama, zagonetkama, pričama i slikovnim zadatcima za najmlađe u insertu MaliMak.

Blaž odgovara na mnoga pisma makovaca, a tu je i jedan vuk, mnogo Proletuša, zanimljivosti iz cijeloga svijeta, šale, pitalice i glavolomke, kao i vjeronaučna igra Lavina “trojki”.

Zajedništvo, toplina, stvaralaštvo, radost, složnost i napose obiteljsko ozračje izranjaju s Makovih stranica poput svjetlosti koja se nikada ne gasi! Svjetlosti koja je stvorila poveznice ljubavi i mira od makovaca do Maka, i još dalje, i još više! Prelijep je to početak za jednu novu godinu, za koju možda ne znamo što će nam donijeti, ali zato znamo da će Isus i njegov mir biti uvijek uz nas. Na njega možemo računati! (zm, mak)

Na Mali koncil – Mak možete se pretplatiti putem interneta ili na telefon broj 01/4874 326.