Savjetovanje – Marijanski hodočasnički put

U organizaciji Turističke zajednice općine Marija Bistrica u petak, 23. rujna u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici bit će  održano savjetovanje u skopu izvršenja Operativnog progama IPA Slovenija –Hrvatska 2007-2013 na kojoj će biti predstavljene aktivnosti u projektu „Marijanski hodočasnički put“. Projekt sufinancira Europska unija.

Naime, Turistička zajednica KZŽ-e u suradnji s Javnim zavodom „Kozjanski park“ kao vodećim partnerom te nizom partnera sa slovenske i hrvatske strane kandidirala je projekt pod nazivom „Marijanski hodočasnički put“ te su za cjelokupni projekt odobrena sredstva u iznosu od 703.836,96 eura. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije sudjeluje u realizaciji projekta u iznosu od 87.360, 00 eura.

Marijanski hodočasnički put povezuje slovenska i hrvatska Marijina svetišta, među kojima su najpoznatija hodočasnička svetišta Ptujska Gora i Svete Gore nad Bistricom ob Sotli u Sloveniji, te Marija Bistrica u Hrvatskoj. Put je dio istoimenog međunarodnog kulturnog hodočasničkog puta Čenstohova (Poljska) – Levoča (Slovačka) – Mariazell (Austrija) – Ptujska Gora i Svete Gore (Slovenija) – Marija Bistrica (Hrvatska).

Predavanja će održati eminentni hrvatski i slovenski stručnjaci s crkvenog, turističkog i kulturnog područja.