Sanja Kovačić nova predsjednica KUD-a Lovro Ježek

Kulturno umjetničko društvo ”Lovro Ježek” u subotu 27. veljače održalo je redovnu godišnju izbornu skupštinu. Za novu predsjednicu izabrana je dr. sc. Sanja Kovačić, za potpredsjednicu Martina Jelečki Ozimec, a za tajnika Bruno Kovačić. Pored njih u Upravni odbor izabrani su Marinko Micak, Marko Forko, Martina Ozimec, Nedeljko Milošić, mons. Zlatko Koren, Josip Milički, Vesna Brlek i Jadranka Pezić. Blagajnica će i dalje biti Blanka Mikša, a Tamara Meštrović, Josip Palanović i Zdenko Cipriš članovi su Nadzornog odbora.

U izvješću o radu istaknuto je kako je prošla godina obilovala mnoštvom nastupa, točnije sve sekcije odradile su 49 nastupa. U svim sekcijama inače djeluje 190 člana, od toga 135 mlađih od 18 godina. Od 27 nastupa u 2015. godini, Limene glazbe, koja je upotpunjena dolaskom 8 mladih članova, izdvojeni su nastupi na županijskoj smotri, te Božićni koncert i ljetna Koncertno-glazbena večer. Vrlo su aktivne bile folklorne mlađe sekcije, od kojih se posebno istaknula sekcija Ježi, koja je pobijedila na dječjoj županijskoj smotri i osigurala nastup na Festivalu dječjeg folklora u Kutini. Aktive su bile još tri mlađe folklorne sekcije, kao i ona seniorska. U izvješću o radu istaknuto je da je uz voditelja Alena Šuškovića, definitivno porasla kvaliteta, a i promijenio se način rada. S mlađim kategorijama radi Mirjana Micak, a od ove godine s predškolskim uzrastom radit će Đurđica Mihovilić. Folkloraše redovito prati i odlična, pomlađena tamburaška sekcija pod vodstvom Roberta Mihovilića, koja se i sama kroz županijsku smotru prošle godine plasirala na 22. Susrete hrvatskih tamburaških orkestara i sastava i u kategoriji Folklornih orkestara osvojila drugo mjesto. Nakon dužeg vremena ponovno se okupila i Ženska vokalna skupina pod vodstvom Tatijane Lenart.

Na skupštini su prema običaju dodijeljene i povelja ”Branko Jirasek” i zahvalnice ”Mladen Cipriš”. Riječ je o priznanjima koja KUD dodjeljuje podupirateljima ili članovima za iznimnu pomoć ili rad. Povelja ”Branko Jirasek” ove je godine dodijeljena Svetištu MBB-e, dok su zahvalnice ”Mladen Cipriš” dobili članovi sa preko 30 godina staža u društvu: Ivica Prlić, Stjepan Dijanić i Branko Lisec. Skupštinu su pozdravili brojni uglednici: predsjednica skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren i upni vikar vlč. Miroslav Markić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, ravnateljica DV Pušlek Jadranka Pezić, predsjednik KUD-a Laz Ivan Bertović, predsjednik VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, dopredsjednik DVD-a Marija Bistrica Vladimir Ozimec, blagajnik Udruge vinogradara Marija Bistrica Janko Ozimec i drugi. Svi su oni u pozdravnim govorima pohvalili rad KUD-a i posebno istaknuli rad sa djecom, kao siguran zalog za budućnost.