Salezijanci se pripremaju za izgradnju škole u Zagrebu

 Na nedavno održanom sastanku u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, na kojem su sudjelovali mons. apostolski nuncij Alessandro D'Ericco, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Pejo Orkić sa svojim suradnicima, učinjeni su prvi koraci za izgradnju osnovne škole i srednje tehničke škole u Zagrebu, čiji bi osnivači i upravitelji bili salezijanci.

Kako je javila Informativna katolička agencija, zagrebački je gradonačelnik na sastanku istaknuo da obrazovanje i odgoj mladih imaju prednost pred infrastrukturnim projektima te obećao pomoć oko rješavanja svih imovinskopravnih i administrativnih pitanja vezano za teren na kojem bi se škole gradile.

Prigodom nedavnog boravka relikvija sv. Ivana Bosca u Hrvatskoj, nuncij D'Ericco govorio je salezijancima o pozitivnim iskustvima djelovanja salezijanskih škola koje je posjetio u svijetu te dodao kako ima san da salezijanska družba otvori školu u Zagrebu.

Hrvatski salezijanci uspješno vode srednje škole u Rijeci i u Žepču u BiH te su imali već mnogo upita roditelja o otvaranju škole u Zagrebu.

Salezijanci, čija je karizma briga za djecu i mlade, u svijetu vrše svoje poslanje kroz mnoge odgojno-obrazovne ustanove, dok su u Hrvatskoj zbog brojnih razloga bili ograničeni samo na rad u župama.

Projekt izgradnje škola, iako je tek u začetku, već ima zainteresirane donatore koji bi htjeli pomoći gradnju. (ika / gk)