S Makovim »grijanjem« ususret Božiću

“Maloga Isusa grije naša ljubav”, glavni je naslov na naslovnici Maloga koncila – Maka za mjesec prosinac, u kojem nas očekuje još jedna proslava “najobiteljskijeg” blagdana Božića, Isusova rođenja.

Za rođenje Maloga Djeteta, Boga i čovjeka, mali je Mak priredio pravo “centralno grijanje”, dodavši u samo središte lista dar za svoje čitatelje, “glavnu peć” u obliku jaslica koje su istodobno i crtanka, i bojanka, rezalica i slagalica! I to ne samo za malene, već za cijelu obitelj jer svako novorođenče, pa tako i Isus, zasigurno se veseli da se rodi u velikom obiteljskom krugu!

Uz “peć”, božićni Mak je svoje “radijatore” pravilno rasporedio kroz sve stranice: od “obiteljskih korica” s Kućnom Crkvom do najljepših hrvatskih jaslica koje su tijekom 20 godina bile izlagane u Rimu; od “Klare” koja je u svome stripu dobila još jednoga brata do “Dramoleta” u kojem su vjeroučenici otkrili koji je točan trenutak Isusova rođenja; od Papina glasa za svetost braka i obitelji do Božića na slici slavnoj hrvatskog minijaturista Klovića; od “Psihotesta” koji makovcima otkriva jesu li božićne “zvijezde” ili “prskalice” do cijelog naramka božićnih zagonetaka i zadataka.

Tako da vaša djeca, listajući božićni Mak, ogriju i svoje prstiće, “okice”, “mozgiće”, a ponajviše srdašca! Jer tek ona, uistinu, zagrijat će i Maloga Isusa! Bit će mu toplo s makovcima! (mak)