Rujanski Mak – vidljivi znak!

Bez znakova bilo bi nemoguće pokrenuti se, pronaći put i još mnogo toga. Na Makovoj rujanskoj naslovnici prikazan je vidljivi znak iskrenog prijateljstva i zajedništva u stisku ruke kardinala Josipa Bozanića i makovaca. Njihov uzajamni stisak ruke, mogao bi se nazvati i znakom prenošenja iskustva vjere, pozivom na življenje vjere!

Rujanski Mak, ali i svi nadolazeći, želi biti vidljivi znak prijateljstva s makovcima. Rubrika Idemo na misu nastavlja približavati Božju riječ svojim najmanjim čitateljima i pripremati ih za euharistijska slavlja. Vezano uz Godinu vjere, koja će službeno započeti 11. listopada, tu je prigodna poruka pape Benedikta XVI., rubrika Vjerujem i tzv. Vjeroplov u kojemu mogu sudjelovati svi čitatelji. Od ostalih rubrika tu je Vrtić crtić za najmanje, nove poučne Klarine teme, Proletuše, Uzori vjere, Zoomak i Ekomak, Pisma iz misija, Starozavjetni junaci, Umjetnost s vjerom, kao i nova rubrika Djeca medija. Saznajte i koja je od prošlogodišnjih Makovih naslovnica dobila titulu najnaslovnice.

Očekuje vas i psihotest o učenju koje počinje, slikopriče i priče, zagonetke i šale, kao i novi Makov poster slagalica i raspored sati.
Pa ako i ne nosiš ime Željko ili Željka, možeš postati ZnatiŽeljko ili ZnatiŽeljka, obogaćujući se novim sadržajima iz Maka – vidljivog znaka molitve, znanja, igre i prijateljstva! Neka sadržaji na njegovim stranicama budu poticaj i pomoć i u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini. (zm, gk)

Na Mali koncil – Mak možete se pretplatiti putem interneta ili na telefon broj 01/4874 326.