Radionica Udruge mladih Marija Bistrica

Udruga mladih Marija Bistrica, i ove je godine organizirala kreativnu uskršnju radionicu, pod nazivom ''Kad se male ruke slože vol. 6.''. Radionica je održana u subotu 28. ožujka u Domu kulture u Mariji Bistrici, a sudjelovalo je 50-tak djece.

No, bila je ovo malo drugačija radionica. Naime, djeca su uz pomoć članova Udruge mladih Marija Bistrica gotovo tri sata ocrtavala i ukrašavala likove izrađene od stiropora, koji su poslužili kao scenografija za predstavu. Već u najavi radionice roditelji su zamoljeni da po njenom završetku dođu u Dom kulture.

Tamo ih je dočekalo iznenađenje. Naime, djeca su uz ukrašavanje likova, uvježbala i kratki uskršnji igrokaz. Roditelji su bili iznenađeni i oduševljeni, kao i bistrički mladi, posebice Petra Horvatinčić, koja je osmislila igrokaz, scenografiju i tekst.

Radionica Udruge mladih Marija Bistrica

Udruga mladih Marija Bistrica, organizirala je još jednu radionicu. U subotu je u Domu kulture u Mariji Bistrici održana radionica oslikavanja gipsanih ukrasa i magneta. Sav potreban materijal osigurala je Udruga, a sve oslikane ukrase i magnete sudionici radionice mogli su ponijeti sa sobom. Zajedno sa aktivistima udruge ukupno je radionici prisustvovalo 30-tak zainteresiranih. Podsjetimo, Udruga mladih Marija Bistrica vrlo je uspješno organizirala radionicu izrade božićnih ukrasa, krajem prošle godine, u sklopu Adventa u Mariji Bistrici, pa je ova radionica organizirana na zahtjev mnogih zadovoljnih s božićnom radionicom.