PUB kviz i u Mariji Bistrici i to 4. kolovoza

Nakon što osvojio Zagreb i proširio se po Zagorju, popularni format pub kviza dolazi i u Mariju Bistricu. Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici u nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine, organizira 1. Bistrički kviz (BiK), koji će biti održan u restoranu ”Dobro nam došel prijatel” s početkom u 19:00 sati, odnosno prije večernjeg koncerta Psihomodopopa na središnjem trgu u Mariji Bistrici. Pub kviz je natjecanje timova od nekoliko osoba koje u opuštenoj atmosferi odgovaraju na pitanja voditelja. Pitanja su redovito zabavna i raznolika tako da svatko može pronaći nešto sa sebe. Ekipe na list papira pišu odgovore, koji se na kraju ocijene te se proglase najbolji. ”Uz već popularna područja poput opće kulture, glazbe, sporta, povijesti i geografije, filma i drugih umjetnosti, dodatna atrakcija našeg kviza su i pitanja o zanimljivostima lokalnog i regionalnog karaktera. Kratki odgovori, asocijacije, spajanje pojmova, motivi na fotografijama i glazbeni isječci – sve vas to čeka u Prijatelju. Dođite, provjerite svoje znanje, saznajte nešto novo i što je najvažnije – zabavite se!”– poručuju iz Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Na kviz se mogu prijaviti ekipe od 2 do 5 članova, koji se dakako nadopunjuju svojim znanjem. Prijave su moguće elektronskim putem, kao i na licu mjesta prije početka samog kviza. Kotizacije za sudjelovanje nema, a za najbolje će biti osigurane simbolične nagrade. Više informacija saznajte na webu i facebooku Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici.

Format pub kviza: Natjecanje timova od dvije do pet osoba koje u opuštenoj atmosferi uz piće odgovaraju na pitanja voditelja, koja su redovito zabavna i raznolika tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Pitanja se čitaju uz mogućnost dodatnog puštanja na TV-u ili platnu za projektor. Odgovori se pišu na list papira. Na kraju kviza se ocijene odgovori svih ekipa te se proglasi čitavi poredak ili samo prvih nekoliko ekipa. Okvirno trajanje kviza je 2 sata. Pub kvizovi se već niz godina redovito održavaju na niz lokacija u Zagrebu, a u posljednje vrijeme i u sve više mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji: Krapina, Zabok, Konjščina, Kumrovec, Zlatar, Zlatar Bistrica, Veliko Trgovišće…

Bistrički kviz je sadržaj namijenjen u prvom redu mladima koje uvijek privlače organizirani zabavni sadržaji. Očekuje se i dolazak drugih generacija koji nemaju običaj ići u izlaske u klasičnom smislu, a žele se zabaviti i provjeriti svoje znanje u opuštenoj atmosferi zajedno sa svojim prijateljima. Vrijedi istaknuti kako se odaziv na pub kvizove, zbog još uvijek relativno male ponude, ne zadržava samo na ekipama iz jednog mjesta nego oni privlače i ljude iz drugih krajeva Zagorja. Dodatna atraktivnost Bistričkog kviza će biti zanimljiva pitanja lokalnog i regionalnog karaktera, bilo iz sporte, glazbe, povijesti ili nekog drugog područja bliskog sudionicima kviza.

CILJ: Pokrenuti novi sadržaj koji će u Mariji Bistrici okupljati mlade i sve druge željne zabave i znanja. Želja je da se kviz održava periodično (npr. jednom mjesečno) u terminu u kojem nema drugih sličnih sadržaja (npr. četvrtkom ili pak izvan hodočasničke sezone nedjeljom predvečer).