Proslava Martinja u zagorskoj vinariji

HRAŠČINA – Svi putovi ljubitelja dobre kapljice ove će subote voditi na Vinariju Vinski vrh u Hraščini. Na pitomom vinorodnom brežuljku na 350 metara nadmorske visine, povrh središta živopisne zagorske općine Hraščina udaljene samo 5 minute vožnje od autoceste Zagreb – Goričan ( skretanje kod čvora Hum Breznički prema Zlataru), upriličit će se proslava Martinja.

Zabava uz popularni bend “Fiškale” počinje u 16 sati u velikom grijanom šatoru na posjedu Vinarije , a “vinski biškup” Vid Balog vodit će nezaboravnu ceremoniju kršenja vina od 19 sati . Ponuda domaće zabavne glazbe biti će upotpunjena vrhunskim mladim vinom i gulašom od divljači po cijenama prihvatljivim za svačiji džep. Ulaz je besplatan i za sve je goste osiguran nadzirani parking.

Uz lagano pucketanje vatre iz kamina, u ponudi Vinske kleti, koja je uređena u autentičnom zagorskome stilu na razini usluge od 4 zvjezdica, nudit će s “slow food” menu sa više sljedova hrane i vina, a goste kleti zabavljat će najpoznatiji hrvatski usnoharmonikaš i bluzer Tomislav Goluban.

Probranim delicijama ( pačja pašteta s kestenima, čvarci od guske, martinjska juha, roladice od kunića, pastrva s prženim orasima, starinski puding do jabuke …) i opojnim kapljicama Libertinova vina, dodatnu, političku notu, dat će predsjednički kandidat Milan Bandić, koji je najavio dolazak na Martinje na Vinskome vrhu. Jer, Vinarija Vinski vrh postala je neizostavna destinacija svima koji nešto znače u hrvatskom društvenom i političkom životu.