Proslava Blagdana Svih Svetih u Zaboku

I ove godine za blagdan Svih svetih i Dušnoga dana Zabočani će posjećivati i ukrašavati grobove cvijećem, palili svijeće, te tihom i skrušenom molitvom nad grobovima prisjetili se svojih najmilijih.

Blizina svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana, liturgijska slavlja nam žele istaknuti dvije stvari: najprije nas suočava s tajnom smrti, koja je osjećajno povezana s gubitkom nama dragih osoba, te nas poziva da razmišljamo o vrijednosti i trajnosti međuljudskih odnosa koje smrt ne prekida. Dok se okupljamo na grobovima dobro je prisjetiti se da smo i mi samo putnici na ovom svijetu i da je naša domovina na nebesima za kojom težimo.

Misna slavlja biti će u 08.00 sati u župnoj crkvi a u 11.00 sati na gradskom groblju gdje ćemo se spomenuti svih onih naših župljana koji su se od prošlog blagdana Svih svetih pa do ovogodišnjeg blagdana preselili u vječnost kao i svih naših dragih pokojnika koji počivaju na groblju.

Misno slavlje svojim sviranjem uveličati će i limena glazba našega DVD-a Zabok. I mala napomena u slučaju lošeg vremena misa će se održati u crkvi.

Darko Fiket