Proljetne radosti s novim travanjskim Makom


Poznate su zimske radosti, obljubljeni ljetni praznici…, no travanjski Mali koncil-Mak djeci čitateljima otkriva i sve bogatstvo “proljetnih radosti”! Istina, i travanj donosi tako drage dane bez škole, no pun je i drugih radosti: bijelih i šarenih! U prvom redu tu je proslava Uskrsa – o kojem travanjski Mak zbori mnogim sadržajima, a ponajviše duplericom čiji je naslov “Uskrsli se ukazuje, što nam poručuje?”

“Bijele” su radosti i proljetne prve pričesti, za koje prvopričesnici mogu naći “Komadić kruha”, prigodan program za svoje slavlje. I krizmanici će naći svoje stranice, a možda su im najprimjerenije one u kojima s Makom “Gradimo Crkvu”, jer u travanjskom broju na redu je ispovjedaonica.

“Šarene” proljetne radosti u Maku gotovo je nemoguće i nabrojiti: leptiri, pelikani, cvijeće, zvijezde… samo su neki od sadržaja koji na “Zoo-stranicama”, u “Eko-Maku” ili “Gospinu vrtu” pozivaju “makovce” da nauče nešto novo i u vjerskom, i u svakodnevnom životu.

Šarena radost je i učenje vjeronauka iz života Marice Stanković, iz živopisnih ikona ili “putovanjem” do misija, do Ugande gdje ne rastu samo banane već i duhovna zvanja!

U Blaževoj pošti Makov raščupanko muči se pitanjima domišljatih čitatelja kao što su “Tko je Boga stvorio?”, “Zašto Bog voli one koji ga se boje?”, “Koji je dinosaur bio najveći?” i… “Hoće li ljudi 2015. dočekati na Marsu?”!

Šarenilo desetaka stranica sa stripovima i zagonetkama može okupiti cijele obitelji, a djeci omiljeni psihotest znakovito poziva čitatelje na “veliko proljetno čišćenje”! (mak)