Preminuo vlč. Josip Čukman, zlatarski župnik, rodom iz Marije Bistrice

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru vlč. Josip Čukman preminuo je nakon teške bolesti, u utorak, 30. listopada, u Bolnici Jordanovac u Zagrebu, u 62. godini života i 37. godini svećeništva.
Misu zadušnicu za pokojnog vlč. Čukmana predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u župnoj crkvi župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru u subotu, 3. studenoga u 11 sati, a nakon toga bit će sprovodni obredi i ukop.
Vlč. Josip Čukman rođen je 2. siječnja 1951. godine u mjestu Hum Bistrički, župa Marija Bistrica. Za svećenika je zaređen 27. lipnja 1976. godine, a prvu pastoralnu službu, župnog vikara, obnašao je u župi u Novoj Gradiški – Centar gdje ostaje do 1981. godine kada preuzima službu upravitelja župe Đulovac koju obnaša do 1989. godine.

Župnikom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru imenovan je 1989. godine gdje ostaje do smrti. U vrijeme službovanja u župi Zlatar, obnašao je i službu dekana Zlatarsko-belečkog dekanata od 2001. do 2005. godine.
Uz predan rad na trajnom duhovnom rastu i obnovi župljana zlatarske župe, vlč. Čukman zaslužan je za temeljitu obnovu župne crkve koja je započela njegovim dolaskom u župu 1989. godine, kao i za obnovu župnog dvora, župnih kapela te izgradnju Doma sv. Vinka Paulskog u Zlataru.

Tijelo pokojnog vlč. Josipa Čukmana bit će dovezeno u Zlatar na Dušni dan, iza 17 sati. U 18 sati će biti služena sveta misa u župnoj crkvi u Zlataru i poslije mise će biti molitveno bdijenje.

U subotu, 3. studenog u jutarnjim satima župljani će moći moliti uz odar pokojnog župnika, do 11 sati kada počinje sveta misa i sprovodni obredi.