Predstavljena Vision One aplikacija

U utorak, 25. travnja 2017. godine u Krapini je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena VISION ONE – mobilna aplikacija koja turistima omogućuje pregled

Konferenciji za medije nazočio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je izrazio zadovoljstvo ovim projektom. „Na jednom mjestu moći ćemo ponuditi turistima apsolutno sve što Zagorje ima i nudi. Osim toga, aplikacijom će biti obuhvaćeno 14 ugostiteljskih objekata označenih oznakom ‘Okusi hrvatske tradicije – okusi Zagorja, a ono što treba posebno napomenuti preko aplikacije će se moći naći kompletne informacije o zagorskim OPG-ovima. Naši poljoprivrednici znaju proizvoditi, a mi smo tu da im pomognemo brendirati njihove proizvode i da ih lakše plasiraju. Važno je da OPG-ovce dobro promoviramo i svim turistima koji dolaze na područje Krapinsko-zagorske županije, da dobiju informaciju da prije odlaska svojim kućama mogu kupiti vrhunske domaće proizvode“, rekao je župan Kolar.

Voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić je istaknula da je Krapinsko-zagorska županija među prvima prepoznala važnost ovog projekta te je dodala da je Zagorje, Bajka na dlanu vodeća turistička destinacija kontinentalnog turizma. „Nastavljamo bilježiti pozitivne turističke rezultate. U prva tri mjeseca ove godine imali smo 28.043 turista koji su ostvarili 68.538 noćenja, što je u odnosu na isti period 2016. godine porast od 11,1% u dolascima i 12,24% u noćenjima“, rekla je Tomić.

Voditelj marketinga i prodaje tvrtke Vision Team Danijel Botić istaknuo je da aplikacija korisniku nudi mogućnost pregleda kompletnih vijesti, manifestacija, smještaja, gastronomske ponude, turističke ponude, znamenitosti, suvenirnica, brošura, galerija, kontakta, društvenih mreža i poveznica o pojedinoj općini gradu, muzeju, OPG-u, te je dodao: „U planu je i mogućnost ocjenjivanja sadržaja, primjerice osoblja i jela u restoranima ili kafićima, mogućnost kupovine unutar aplikacije, a bit će i dostupna na više jezika. Cilj je da do ljeta u projekt budu uključeno svih 14 županija kontinentalne Hrvatske“, rekao je Botić. Aplikacija je dostupna za korisnike Android sustava i IOS sustava.