Predavanje dr. Reisman na Medicinskom fakultetu

Spolni odgoj u SAD-u povećao broj zlostavljanja, spolnih bolesti te silovanja

 U daleko mirnijem ozračju prošao je drugi dan boravka američke znanstvenice dr. Judith Reisman u Zagrebu.

Od planirana dva događaja u srijedu 30. siječnja održan je, doduše, samo jedan: rano poslijepodne dr. Reisman je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održala predavanje pod nazivom “Utjecaj hiperseksualizacije društva na razvoj ljudske osobnosti”. Večernje sučeljavanje s dr. Aleksandrom Štulhoferom na Filozofskom fakultetu otkazano je zbog prevelikog odaziva.

Pozdravljajući uvaženu gošću, dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić pozvao je na kritičnost, ali i tolerantnost te poštivanje različitih teorija koje su utemeljene na znanstvenom istraživanju.

U pedesetominutnom predavanju dr. Reisman se usredotočila na Kinseyev institut, za koji tvrdi da je “značajno promijenio našu kulturu” te pridonio uvođenju spolnog odgoja koji je u Sjedinjenim Američkim Državama povećao broj zlostavljanja, spolnih bolesti te silovanja.

Mnoge prisutne studente Medicinskog fakulteta iznenadio je podatak koji je u svojim knjigama iznio Alfred Kinsey, poput onog da je četverogodišnje dijete u 24 sata doživjelo 26 orgazama, zbog čega predavačica Kinseya naziva pedofilom.

U srijedu navečer na zagrebačkom Filozofskom fakultetu trebala se održati javna tribina na kojoj su svoje poglede na zdravstveni odgoj trebali suočiti dr. Reisman i predstojnik Katedre za seksologiju dr. Aleksandar Štulhofer, no zainteresiranih studenata i članova brojnih katolički orijentiranih i liberalnih udruga bilo je previše da bi mogli stati u najveću dvoranu fakulteta te je tribina zbog sigurnosnih razloga otkazana.

Dr. Reisman i dr. Štulhofer ugovorili su novi termin za susret, a organizatori iz udruge Vigilare najavili su da će debatu dvoje profesora prenositi uživo na internetu u četvrtak s početkom u 17,30 sati. (it, gk)

Više pročitajte u tiskanome izdanju Glasa Koncila od nedjelje 10. veljače. Već od srijede novi broj Glasa Koncila dostupan je putem interneta na adresi enovine.glas-koncila.hr.