Predavanje akademika Kusića u Mariji Bistrici

U organizaciji Općine Marija Bistrica i Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici u subotu (28.06.2014.) je održano vrlo zanimljivo predavanje predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Zvonka Kusića na temu „Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u zaštiti nacionalnih interesa“.

Ovaj jedinstveni događaj održan je u Kongresnoj dvorani Bluesun hotela „Kaj“ u Mariji Bistrici. Moderator skupa bio je Branimir Bilić, novinar-komentator Hrvatske televizije, a predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti po prvi put o tako važnoj temi govorio je u jednoj hrvatskoj općini.

Na početku uvaženog gosta pozdravio je predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, a nakon predavanja zahvalu je uputila predsjednica Ogranka Matice Hrvatske u Mariji Bistrici Snježana Husinec.

Kusić je uz temu govorio i o povijesti akademije, uz poseban naglasak na doprinose brojnih Zagoraca radu HAZU-i. Također poručio je kako bi Zagorje moglo biti primjer drugima u Hrvatskoj, bez obzira na dozu samokritičnosti koju je na početku u pozdravima istaknuo predsjednik bistričkog općinskog vijeća Teodor Švaljek.