Posljednji ispraćaj preč. Burje u srijedu u Krašiću

U nedjelju 31. listopada 2010. godine preminuo je u župnom dvoru u Mariji Bistrici svećenik Zagrebačke nadbiskupije prečasni Matija Burja u 81. godini života i 54. godini svećeništva.

Sprovodna misa bit će u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću u srijedu 3. studenoga 2010. godine u 13 sati, a nakon toga bit će sprovodni obredi i ukop na groblju u Krašiću. Odlazak u Krašić organiziran je iz Marije Bistrice, a okupljanje je kod  Kapelice sv. Petra u 10 sati.

Prečasni Burja je rođen 15. srpnja 1930. godine u Brezariću u župi Krašić kao drugo od osmero djece Josipa i Barbare rođene Stepinac. Nakon završene osnovne škole u Krašiću odlazi u međubiskupijsko sjemenište na Šalati u Zagrebu. Na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu završava teološke studije i svećeničku formaciju.

Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1957. godine. Iste godine prima službu kapelana u Koprivnici. Od 1958. do 1962. godine vrši župničku službu u Sveticama, a nakon toga imenovan je župnikom u Lukaču kod Virovitice gdje ostaje do 1974. godine.

Iste godine u jesen imenovan je župnikom u župi Sv. Nikole u Krapini koju vrši do 1999. godine kada je imenovan supsidijarom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici i duhovnikom u Karmelu Majke Božje Bistričke i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici.