Posjet Općini Budinščina

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetio je jučer, 22. kolovoza Općinu Budinščina gdje su ga u prostorijama Općine primili načelnik Radovan Hercigonja zajedno sa svojim zamjenikom, predsjednicom Općinskog vijeća te pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela.
Radni sastanak sa županom bila je prilika za istaknuti sve probleme s kojima se Općina suočava, ali i projekte koji su pokrenuti. Prihodi Općine se smanjuju, u prvih 6 mjeseci punjenje proračuna kreće se oko 30%, a dodatna otegotna okolnost jest najavljeno zatvaranje pogona Coca-Cola HBC Hrvatska u Gotalovcu što će dodatno smanjiti prihodi. Župan je izrazio stav kako je bitno da se izda što prije koncesija zainteresiranim investitorima. Ponudio je pomoć oko ubrzavanja postupka kako bi se što prije zaposlilo što više ljudi s ovog područja. Što se tiče infrastrukture, načelnik je istaknuo problem sanacije nekoliko klizišta na nerazvrstanim cestama, potrebu asfaltiranja pojedinih dionica, problem vodoopskrbe zbog lokalnih vodovoda te sanaciju pojedinih mostova na području općine. Obzirom na obustavljene investicije ŽUC-a KZŽ u cestogradnji zbog preusmjeravanja sredstava na sanaciju kritičnih klizišta te znatno većeg utroška sredstava na zimsku službu ove godine, Županija će pomoći Općini u dijelu nabave šljunka za jednu dionicu puta te nabavu jedne autobusne kućice.
Po završetku radnog sastanka u Općini, župan je obišao zajedno s domaćinima problematične mostove te prilaz Osnovnovnoj škole „Vladimir Nazor“ Budinščina.