Popis stanovništva 2011.

Od 01.do 28. travnja, u Hrvatskoj se provodi popis stanovništva. U tom razdoblju, od 8 do 20 sati, građani bi trebali dočekati popisivača kod kuće, a ukoliko ih popisivač ne zatekne, ostavit će im Obavijest o ponovnom dolasku. U slučaju da ih ni tad ne zatekne, kućanstvo se može popisati u svom Popisnom centru (Općini ili Gradu).

Radno vrijeme svakog Popisnog centra u našoj županiji bit će od 8 do 20 sati. Građani bi trebali pripremiti osobne identifikacijske brojeve, ili brojeve osobnih iskaznica za sve članove kućanstva. Za učenike i studente dobro je pripremiti podatke o završenoj školi, te kakvu školu/studij trenutno pohađaju. Zaposleni građani mogu pripremiti podatke o članu kućanstva koji će davati podatke za njih o: postignutom obrazovanju, zanimanju, adresi i djelatnosti tvrtke u kojoj rade.

Na popisnom obrascu za stan i kućanstvo nalazi se pitanje vezano uz korištenje poljoprivrednog zemljišta, te je dobro pripremiti unaprijed podatke o površini oranica, voćnjaka, vinograda, livada i pašnjaka koje koriste, kako bi popisivaču ubrzali rad.