Poezijom protiv ovisnosti

Zajednica Klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije i ove je godine organizirala, 12.-tu po redu, “Večer pučke poezije” – smotru literarnog stvaralaštva članova klubova liječenih alkoholičara s područja čitave Hrvatske. Priredba se organizira tradicionalno u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, pod nazivom „Poezijom protiv ovisnosti“.

Ova manifestacija od posebnog je značaja za liječene alkoholičare i njihove obitelji, jer poezija, kao dio programa rehabilitacije i resocijalizacije ima za cilj osnaživanje ličnosti, stjecanje samopouzdanja i samopoštovanja.

12. Večer pučke poezije održana je u subotu 27.11., u Domu kulture u Mariji Bistrici, a nastupili su članovi 30 Klubova liječenih alkoholičara s područja grada Zagreba te Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije. Održavanje manifestacije pomogli su Krapinsko-zagorska županija, Centar za prevenciju ovisnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Općina Marija Bistrica, Svetište MBB-e i grad Zabok.