Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice

Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica u sklopu manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'', protekle je nedjelje organiziralo tradicionalni pohod Planinarskom obilaznicom oko Marija Bistrice. Na početku obilaznice u jutarnjim satima okupilo se 99 planinara, i to usprkos lošem vremenu. Naime, kiša je padala od jutarnjih sati, no to nije omelo poslovično uvijek dobro raspoložene planinare koji su obišli obilaznicu ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''. U Parku skulptura, na ruti obilaznice organizirano je razgledavanje skulptura, a nakon obilaska, uslijedilo je druženje uz podjelu osvojenih značaka, na sportskom igralištu NK ''Mladost''. Za zabavu su se pobrinuli i Bistrički licitari'', a oko podneva je prestala padati kiša i taj način omogućila ugodan završetak još jednog planinarskog druženja u Mariji Bistrici.

Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice

Sutra 5. srpnja 2010. godine se nastavlja manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici. Tradicionalno, Planinarsko društvo ''Grohot'' organizira pohod ''Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice''. Okupljanje svih sudionika predviđeno je od 9 do 10 sati na startu šetnice u podnožju kalvarije.

Početak pohoda uslijedit će u 10.30 sati, u 15 sati predviđen je dolazak do Parka skulptura-razgledavanje, a oko 16.00 je planiran povratak na zborno mjesto, nakon čega će uslijediti podjela osvojenih značaka i druženje.

Šetnica „Za dušu i tijele-Mirko Fulir“ je lagana, dobro označena pješačka staza, koja okružuje Mariju Bistricu i pruža nebrojene užitke i prekrasne poglede i vidike na bistrički kraj. Prolazi živopisnim brežuljkastim krajolikom, kroz šume, livade, uz vinograde i klijeti.