PH šah: Dvojica najmlađih na vrhu

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici poslije drugog kola državnog prvenstva u vodstvu su dvojica najmlađih – Splićanin Ivan Šarić i Zadranin Saša Martinović.

Dok se od branitelja naslova Ivana Šarića to moglo i očekivati, Saša Martinović je sjajnim startom nagovijestio pravu senzaciju. U drugome kolu Martinović je kao crni u taktičkoj igri nadmudrio Nenada Šulavu, dok je Šarić efektno razbio obranu Riječanina Ognjena Jovanića.

Nevjerojatno brzo je i Ante Brkić u taktičkoj borbi doveo Zdenka Kožula u bezizlazan položaj i nanio mu drugi uzastopni poraz, što na startu nitko nije mogao očekivati. U složenoj manevarskoj borbi Robert Zelčić je uspio osvojiti kvalitetu, ali se Alojzije Janković uspio spasiti aktivnom obranom.

U susretima Dizdar – Palac i Stević – Jovanović suparnici su se previše respektirali, pa smo vidjeli dva salonska remija.

Rezultati 2. kola:

Zelčić – Janković remi, Šulava – Martinović 0:1, Brkić – Kožul 1:0, Dizdar – Palac remi, Stević – Jovanović remi i Šarić – Jovanić 1:0.

Poredak na ljestvici:

Šarić i Martinović po 2 boda, Jovanović, Stević i Brkić po 1,5, Palac i Šulava po 1, Dizdar, Janković i Zelčić po 0,5, Jovanić i Kožul bez bodova.