Papa u Sikstinskoj kapeli krstio šesnaestero djece

Na blagdan Isusova krštenja, u nedjelju 8. siječnja, papa Benedikt XVI. je u Sikstinskoj kapeli predvodio misu tijekom koje je podijelio sakrament krštenja 16 novorođenčadi. U propovijedi se osvrnuo na vrednotu, način i snagu vjerskog odgoja.

Roditelji su zajedno s kumovima dužni odgajati djecu što nije lako; zbog naših ograničenih ljudskih sposobnosti to često postaje vrlo teško, jer roditelji moraju mnogo dati od sebe, ali da bi to mogli učiniti trebaju i primati, rekao je Papa i primijetio kako uspjeh odgoja ovisi o crpljenju pomoći od Božje riječi.

Odgoj je lijepo poslanje i ako se odvija u suradnji s Bogom, prvim istinskim odgojiteljem, postaje, prema Papinim riječima, lakše, jednostavnije i uspješnije.

“Roditelji, kao ni mi svećenici, nisu izvor već samo kanali preko kojih teče životna limfa Božje ljubavi. Ako se odcijepimo od izvora, mi prvi osjećamo negativne posljedice te nismo u stanju odgajati djecu”, rekao je Sveti Otac i primijetio kako je krštenje prvi izbor i prvo svjedočanstvo vjere i ljubavi prema djeci. (ika / gk)