Papa u prvom službenom posjetu Castel Gandolfu

Papa Franjo otišao je u nedjelju 14. srpnja u svoj prvi službeni posjet Castel Gandolfu. Središnji događaj u gradiću jugoistočno od Rima, kamo je stigao automobilom, bio je podnevni Angelus na Trgu slobode. Prije toga poglavara Crkve su u dvorištu papinske ljetne rezidencije pozdravili biskup Albana Marcello Semeraro, direktor Papine palače Saverio Petrillol i gradonačelnica Milvia Monachese.
Za razliku od svojih prethodnika papa Franjo se ove godine odrekao ljetovanja u rezidenciji u Castel Gandolfu te će i u vrućim ljetnim tjednima ostati u Domu svete Marte u Vatikanu.
Poseban pozdrav papa Franjo je na svečanosti dobrodošlice uputio gradonačelnici Castel Gandolfa. Zahvalio je njoj, zajednici i svim građanima za njihov rad i predanost. “Pozivam vas da budete znak nade i mira, uvijek pažljivi prema ljudima i obiteljima u nevolji”, rekao je Sveti Otac.
Papa je u svom obraćanju podsjetio da su njegovi prethodnici Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. rado provodili dio ljeta u rezidenciji iznad jezera Albano. Zajednica u Castel Gandolfu čuva, kazao je, brojne lijepe uspomene na susrete s tim papama.
“Njihovo svjedočenje zato vam uvijek treba biti poticaj na svakodnevnu vjernost Kristu i na život u skladu s primjerima iz Evanđelja i s učenjem Crkve”, rekao je Sveti Otac. (kathpress / ika / gk)