Papa se susreo s malim bolesnicima

Papa Franjo susreo se u petak 31. svibnja s 22 teško bolesne djece koja se liječe na pedijatrijskom onkološkom odjelu rimske bolnice Agostino Gemelli. Djecu su u kapelu Doma Sveta Marta dopratili njihovi roditelji i predstavnici bolničkoga osoblja, dragovoljci Talijanskoga nacionalnog saveza za prijevoz bolesnika u Lurd i međunarodna svetišta (UNITALSI), redovnice i svećenici koji ih prate na hodočašćima u Lurd i u Loreto.
Susret je bio vrlo jednostavan, u znaku molitve, ganuća i radosti, izvijestio je Vatikanski radio. Među nazočnima bile su i tri malene sestre, sve tri bolesne, zajedno s roditeljima.
U prigodi hodočašća u Lurd djeca su Svetome Ocu poslala svoje crteže Lurdske spilje i napisala pismo u kojemu izražavaju želju da se zajedno s njim pomole. Nakon pozdrava i molitve Očenaša jedna je djevojčica pozdravila Papu, ističući da je vrlo sretna što može biti tu “u tvojoj kući, zajedno s prijateljima iz bolnice Gemelli, s liječnicima, dragovoljcima, i svećenicima koji nas prate u Lurd”. Lijepo je što te možemo stvarno vidjeti, a ne kao na televiziji, kazala je djevojčica i dodala da su djeca u Lurdu molila za njega i kao dar mu nacrtala Gospinu spilju.
“Obećavamo ti da ćemo još moliti, i želimo da ti moliš za svu bolesnu djecu u Gemelliju i na cijelom svijetu. Blagoslovi sve mame i tate, kako bi uvijek mogli imati lijep osmjeh poput tvojega”, rekla je djevojčica.
Papa je potom vrlo jednostavno razgovarao s mališanima. Što Isus učini kada naiđe na dijete koje plače, upitao je Sveti Otac te odmah istaknuo: Zaustavi se, jer su djeca ta koju Isus najviše voli!
“Isus je danas uz sve nas, uz vas koji ste došli ovamo. Uz nas je, i ide zajedno s nama kroz život: i kada smo radosni, i kada imamo problema… Isus je uvijek blizu nas”, istaknuo je papa Franjo.
Mališani su Papi predali darove, a nakon zajedničke molitve Zdravo Marijo Sveti Otac je udijelio blagoslov koji je, kako je rekao, kao Božji zagrljaj, jer kada svećenik blagoslivlja, Bog nas grli. Na kraju je, po običaju, pojedinačno pozdravio sve nazočne, svako dijete s njegovim roditeljima.
Među crtežima Lurdske spilje najljepšim je proglašen crtež koji je Brailleovim znakovima napravilo jedno slijepo dijete. (radio vatikan / ika / gk)